Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

ΙΝΔΙΑ

Επίδειξη ισορροπίας σε μια περιοχή λεπτών και επικίνδυνων ισορροπιών. Ινδοί συνοριοφύλακες, λίγα μόλις μέτρα μακριά από το Πακιστάν, ετοιμάζονται για τον εορτασμό της 57ης ημέρας δημοκρατίας, που θα εορταστεί στις 26 Ιανουαρίου. Μακάρι ανάλογη ικανότητα ισορροπίας επιδείξουν οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι γίγαντες της Ασίας, οι οποίοι εσχάτως μάλλον διανύουν μία από τις λιγότερο φορτισμένες περιόδους τους.

ΗΠΑ

Δέος και φαντασμαγορία από τη φύση. Το ηφαίστειο Ογκιουστίν της Αλάσκας σε πλήρη δραστηριότητα, όπως το απεικόνισαν οι φωτογράφοι του Ηφαιστειολογικού Παρατηρητηρίου της Αλάσκας. Το Ογκιουστίν βρίσκεται στην περιοχή του κόλπου Κουκ, 171 μίλια νοτιοδυτικά του Ανκορέιτζ, και η τελευταία έκρηξή του ήταν το 1896.

ΗΠΑ

Από όλα τα… άχρηστα πράγματα που μπορεί να σκεφτεί κανείς, ο Αμερικανός ζογκλέρ Ασρίτα Φέρμαν αποφάσισε να κάνει υποβρύχια ταχυδακτυλουργικά με μπάλες. Μάλιστα, επιχείρησε να σπάσει το -δικό του- ρεκόρ Γκίνες των 48 λεπτών και 36 δευτερολέπτων, ωστόσο, δυστυχώς, δεν τα κατάφερε, καθώς μία μπάλα του έπεσε μετά από 37 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα. Τραγωδία!

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Με αυτή την αφίσα η ολλανδική οργάνωση καταπολέμησης εγκλημάτων "Ίδρυμα Μ" άρχισε εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού με στόχο την καταπολέμηση της εξαναγκαστικής εκπόρνευσης. Η οργάνωση ζητάει από τους ιδιώτες να καταγγέλλουν στην αστυνομία οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση υποπέσει στην αντίληψή τους. Στην αφίσα αναγράφεται "Η εμφάνιση ξεγελά. Δεν είναι αυτό που φαίνεται. Η εξαναγκαστική εργασία στην πορνεία είναι μια μορφή εμπορίας λευκής σαρκός, δουλείας, και είναι ένα σοβαρό έγκλημα. Καταγγείλετε αυτό το έγκλημα με ένα ανώνυμο τηλεφώνημα".

ΙΑΠΩΝΙΑ

Μετά τις πρωτοφανείς χιονοπτώσεις στην Ιαπωνία, που έφτασαν το επίπεδο του χιονιού σε ύψη ρεκόρ, τώρα η κυβέρνηση εξέδωσε προειδοποίηση για κατολισθήσεις, καθώς οι θερμοκρασίες αναμένεται να ανέβουν. Φαίνεται πως δεν το χάρηκαν όλοι το χιόνι όσο αυτές οι μικρές Γιαπωνέζες, καθώς περιοχές ολόκληρες έχουν θαφτεί, ενώ 80 άνθρωποι πέθαναν και άλλοι 2.000 τραυματίστηκαν.