Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Σύντομη είδηση

( ακτοπλοϊκή σύνδεση :: 12/3/2006 22:12:41) 

Αλεξ/πολη - Σμύρνη

Ακτοπλοϊκή σύνδεση

Εμπορικούς και τουριστικούς δρόμους ανοίγει η Θράκη με τη γειτονική Τουρκία. Στο άμεσο μέλλον πρόκειται να λειτουργήσουν δύο ακτοπλοϊκές γραμμές που θα συνδέουν το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με τα παράλια της Τουρκίας.

Πρόκειται για την εμπορική γραμμή Σμύρνη - Αλεξανδρούπολη και για την τουριστική Μαρώνεια - Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη - Αίνος - Ίμβρος - Τσανάκαλε.

Για τη δρομολόγηση αυτών των γραμμών πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών με πρωτοβουλία του υφυπουργού Εξωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των συναρμόδιων υπουργείων, ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Μ. Αγγελόπουλος, ο υπερνομάρχης Ροδόπης-Έβρου Χρ. Χατζόπουλος, ο νομάρχης Έβρου Ν. Ζαμπουνίδης, οι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης Γιώργος Αλεξανδρής και Γιώργος Χανός αντίστοιχα.

Εξάλλου με γοργούς ρυθμούς προχωρά η πορεία υλοποίησης της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης Μαρώνειας - Αλεξανδρούπολης - Σαμοθράκης - Αίνου - Ίμβρου - Τσανάκαλε. Τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, ώστε να αρχίσει η ακτοπλοϊκή σύνδεση, αφορούν την αναβάθμιση του υπάρχοντος τελωνειακού σταθμού στη Σαμοθράκη, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να αποβιβάζονται και να επιβιβάζονται επιβάτες.

Μ.Ν.