Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Σύντομη είδηση

( ανετράπη βυτιοφόρο λόγω παγετού :: 7/2/2006 21:25:38) 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ανετράπη βυτιοφόρο λόγω παγετού

Μεγάλη κινητοποίηση των αρχών προκάλεσε χθες η ανατροπή ρυμουλκούμενου βυτίου γεμάτου με βενζίνη, που σημειώθηκε σε μικρό παρακαμπτήριο δρόμο, που συνδέει την οδό Νέα Μοναστηρίου με την περιφερειακή της Θεσσαλονίκης.

Το ατύχημα έγινε λίγα λεπτά μετά τις έξι το απόγευμα στην οδό Αραπίτσας. Εκεί, όπως έγινε γνωστό, ο οδηγός βυτιοφόρου οχήματος, που ρυμουλκούσε και δεύτερο βυτίο, προσπάθησε να κάνει ελιγμό, για να σταθμεύσει το όχημά του. Και τα δύο βυτία ήταν γεμάτα με βενζίνη. Κάποια στιγμή, πιθανόν λόγω κλίσης τους οδοστρώματος και του παγετού, το ρυμουλκούμενο βυτίο ανατράπηκεε, ευτυχώςχωρίς να προκληθεί έκρηξη.

Λίγα λεπτά αργότερα στην περιοχή έσπευσαν περιπολικά της αστυνομίας και διέκοψαν την κυκλοφορία, προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενο ατύχημα. Επιτόπου μετέβησαν 13 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 20 πυροσβέστες, οι οποίοι άρχισαν αμέσως να ψεκάζουν το βυτίο με ειδικό αφρό για να αποτρέψουν ενδεχόμενη έκρηξη. Ακολούθησε πολύωρη επιχείρηση, ώσπου απομακρύνθηκε το όχημα με ασφάλεια από την περιοχή.