Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Σύντομη είδηση

( κατασχέθηκαν 97,2 τόνοι ακατάλληλου γάλακτος :: 7/2/2006 19:44:58) 

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Κατασχέθηκαν 97,2 τόνοι ακατάλληλου γάλακτος

Στην κατάσχεση και τη σφράγιση 97.270 κιλών ακατάλληλου προς βρώση γάλακτος εβαπορέ, προέλευσης Λιθουανίας, προχώρησαν οι κτηνίατροι της νομαρχίας Πειραιά έπειτα από έλεγχο που πραγματοποίησαν στην 862 αποθήκη βάσης εφοδιασμού τροφίμων στα Καμίνια (Μυκόνου και Τετρακόμων 1).

Το γάλα, που ήταν συσκευασμένο σε κουτιά των 410 γραμμαρίων (με ημερομηνία λήξης Οκτώβριο και Νοέμβριο του 2006) και αποθηκευμένο σε κιβώτια των 48 κουτιών, κρίθηκε ακατάλληλο για κατανάλωση, διότι κατά τη διάνοιξή του διαπιστώθηκαν πήγματα συσσωρευμένου λίπους στα εσωτερικά τοιχώματα των κουτιών και ιδιαίτερα στον πυθμένα.

"Η τεράστια ποσότητα ακατάλληλου γάλακτος που εντόπισαν οι ελεγκτές της νομαρχίας Πειραιά σε αποθήκη τροφοδοσίας του στρατού επιβεβαιώνει ότι δυστυχώς από τους διατροφικούς κινδύνους δεν εξαιρείται η προμήθεια των στρατεύσιμων της χώρας μας. Το θέμα είναι εξαιρετικά ευρύ και άπτεται σημαντικότατων ζητημάτων, όπως η ποιότητα των κρατικών προμηθειών και η εγκυρότητα των ελέγχων που πραγματοποιούνται σε όλα τα στάδια της διατροφικής αλυσίδας", δήλωσε ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας.