Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

ΓΑΛΛΙΑ

Σοκ προκαλεί νέα απαγωγή μετά φόνου

Μια νέα υπόθεση απαγωγής για λύτρα με θανάτωση του θύματος συγκλονίζει τη γαλλική κοινωνία, η οποία ακόμη δεν έχει συνέλθει από το θάνατο του 23χρονου εβραίου Ιλάν Αλιμί πριν από λίγες μέρες. Τη φορά αυτή πρόκειται για έναν 54χρονο υπάλληλο της αυτοκινητοβιομηχανίας Πεζό, ο οποίος είχε απαχθεί πριν δέκα μέρες, με σκοπό την απόσπαση χρημάτων, στην περιοχή Οντινκούρ της πόλης Μπεζανσόν. Όπως έγινε χθες γνωστό, ο άτυχος εργαζόμενος Μπενουά Σαβεάν βρέθηκε νεκρός το Σάββατο, αφού υπέστη απάνθρωπα βασανιστήρια. Όπως ανακοίνωσε ο ιατροδικαστής, το θύμα ήταν παραμορφωμένο, τα αυτιά του κομμένα, ο θώρακάς του σπασμένος, το κρανίο του συνθλιμμένο. Ως ενεχόμενοι στην υπόθεση συνελήφθησαν οκτώ άτομα, ηλικίας 26 έως 50 ετών. Κατά την αστυνομία, η νέα κτηνωδία, παρά τις ομοιότητές της με εκείνη που υπέστη ο Ιλάν Αλιμί, δεν φαίνεται να σχετίζεται μαζί της.

Ε.Ε. - ΙΣΛΑΜ

Προτροπή διαλόγου μετά τη θύελλα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ενθαρρύνει το διάλογο και τον αμοιβαίο σεβασμό μεταξύ των πολιτισμών, για να δοθεί τέλος στην κρίση που ξέσπασε από τη δημοσίευση στην Ευρώπη σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ και τις βίαιες αντιδράσεις που προκάλεσαν στο μουσουλμανικό κόσμο που έκρινε ότι ήταν βλάσφημα και προκλητικά.

"Γίνεται μια πραγματική προσπάθεια, για να επικεντρωθούμε σε νέα βήματα και σε μελλοντικές δραστηριότητες, ώστε να μειωθεί η ένταση και να γίνουμε πιο συνειδητοί σε όσα μας ενώνουν περισσότερο παρά σε αυτά που μας χωρίζουν", δήλωσε η Αυστριακή υπουργός Εξωτερικών Ούρσουλα Πλάσνικ, η χώρα της οποίας ασκεί το παρόν εξάμηνο την προεδρία της Ε.Ε.

Οι επικεφαλής της διπλωματίας των 25 χωρών-μελών της Ε.Ε. αποφάσισαν επίσης να ενθαρρύνουν ενεργά το σεβασμό της ευρωμεσογειακής συνεργασίας ή η συμμαχίας των πολιτισμών, που έχει εξαγγελθεί από την Ισπανία και την Τουρκία στο πλαίσιο του ΟΗΕ, ώστε να υπάρξει προσέγγιση μεταξύ ισλάμ και Δύσης.

Τέλος οι "25" καταδίκασαν όλες τις πράξεις βίας και τις απειλές κατά Ευρωπαίων πολιτών και κατά της Ε.Ε., κατά των πολιτών των χωρών-μελών της Ε.Ε., καθώς και των άλλων χωρών, ενώ καταδίκασαν και τις εκκλήσεις για μποϊκοτάζ κατά προϊόντων που προέρχονται από ορισμένα κράτη-μέλη της Ε.Ε.