Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Σύντομη είδηση

( φραουλόψαρα και βατραχοτομάτες... :: 13/1/2006 22:45:12) 

"Φέτος η μόδα της Μονσάντο προστάζει να φορεθεί το μεταλλαγμένο καλαμπόκι! Απαραίτητα αξεσουάρ θα είναι αλυσίδες για δεμένα χέρια και χωνιά για καλύτερη χώνεψη….". Με αυτή τη λεζάντα κυκλοφορεί η φωτογραφία της διαμαρτυρίας, που έγινε στην Αθήνα, στην ιστοσελίδα της Greenpeace.

Φραουλόψαρα και βατραχοτομάτες…

Για το πρώτο παιδικό βιβλίο στην Ελλάδα σχετικά με τα μεταλλαγμένα τρόφιμα, μας ενημέρωσαν με e-mail, μετά τις διαμαρτυρίες που ξεσήκωσε στη χώρα μας, η απόφαση της Ε.Ε. να επιβάλλει στην Ελλάδα τα μεταλλαγμένα.

"ΦΡΑΟΥΛΟΨΑΡΑ ΚΑΙ ΒΑΤΡΑΧΟΤΟΜΑΤΕΣ", είναι ο τίτλος του βιβλίου της Νίκης Στρατηλάτη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "ΕΡΩΔΙΟΣ". "Μέσα από το βιβλίο τα παιδιά δεν τρομοκρατούνται, δεν φοβούνται τις τροφές… αλλά αποκτούν μία 'υγιή υποψία' για το τι συμβαίνει στην παγκόσμια κυκλοφορία τροφίμων. Και με τρόπο απλό και απόλυτα κατανοητό αφήνονται τα ίδια να απαντήσουν εάν θέλουν ή όχι τα μεταλλαγμένα", αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Ήδη, το βιβλίο μεταφράζεται στα ισπανικά, αγγλικά, ιταλικά, γαλλικά και γερμανικά.

Στο μεταξύ, το ΚΕΠΚΑ στο πλαίσιο των αντιδράσεών του για άρση της απαγόρευσης της καλλιέργειας 17 ποικιλιών, γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού στην Ελλάδα, ενημέρωσε τη BEUC (Ευρωπαϊκή Οργάνωση Καταναλωτών) και τη CI (Διεθνή Οργάνωση των Καταναλωτών), ζητώντας τη συνδρομή τους, στον αγώνα αυτό, σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.