Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

ΝΤΕΛ ΠΟΝΤΕ

"Ο σερβικός στρατός προστατεύει τον Μλάντιτς"

Ο Μλάντιτς, ο πρώην στρατιωτικός διοικητής των Σέρβων της Βοσνίας, βρίσκεται στη Σερβία και προστατεύεται από το στρατό, κατήγγειλε η γενική εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης (ΔΠΔ) για την πρώην Γιουγκοσλαβία Κάρλα ντελ Πόντε. Απέναντι σε τελευταίες πληροφορίες που ήθελαν τον Μλάντιτς να βρίσκεται στη Ρωσία η ντελ Πόντε τόνισε: "Δεν έχω καμία ανάγκη να έρθω σε επαφή με τις ρωσικές αρχές".

Στη Βοσνία άνδρες της EUFOR ανακοίνωσαν την αποκάλυψη του μεγαλύτερου οπλοστασίου στη χώρα από τότε τουλάχιστον που η ευρωπαϊκή δύναμη ανέλαβε καθήκοντα, πριν από ένα και πλέον χρόνο. Σε κρύπτη βρέθηκαν περισσότερες από 500 νάρκες κατά προσωπικού, 200 βλήματα όλμων, χειροβομβίδες, μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης και ένας εκτοξευτήρας ρουκετών.

ΙΡΑΚ - ΕΚΛΟΓΕΣ

Νοθεία διαπιστώνουν εμπειρογνώμονες

Νοθεία στις βουλευτικές εκλογές της 15ης Δεκεμβρίου στο Ιράκ διαπιστώνει στην τελική έκθεσή της η διεθνής αποστολή για τις ιρακινές εκλογές, χωρίς όμως να μπορεί να προσδιορίσει την έκτασή της. Στην έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρεται πως έγιναν απάτες, ωστόσο δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση το συνολικό αποτέλεσμα των εκλογών. Υπογραμμίζεται πως υπήρξαν "αδυναμίες στη διοργάνωση των εκλογών", ορισμένα εκλογικά τμήματα δεν είχαν ψηφοδέλτια και "υπήρξαν κάποια προβλήματα με τους καταλόγους των ψηφοφόρων" και ότι "σημειώθηκαν απάτες και άλλες παραβιάσεις".

ΙΣΡΑΗΛ

Συνεχής άνοδος του Καντιμά

Αύξησε το προβάδισμά του ενόψει των εκλογών της 28ης Μαρτίου το κεντρώο ισραηλινό κόμμα Καντιμά, υπό τον Εχούντ Ολμέρτ, ο οποίος ασκεί προσωρινά καθήκοντα πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που δόθηκαν στη δημοσιότητα, το Καντιμά υπό τον Ολμέρτ κερδίζει 43 από τις 120 έδρες της βουλής, το Εργατικό Κόμμα εμφανίζεται και αυτό ενισχυμένο με 21 έδρες, ενώ το Λικούντ συγκεντρώνει 13 έδρες, έναντι 12 της προηγούμενης δημοσκόπησης.