Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αστυνομικά :: Σύντομη είδηση

( τα καλάσνικοφ επαναφέρουν το θέμα του ασύλου στο αριστοτέλειο ) 

Τα καλάσνικοφ επαναφέρουν το θέμα του ασύλου στο Αριστοτέλειο

Σύσκεψη με θέμα το πανεπιστημιακό άσυλο πρόκειται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στο γραφείο του προϊσταμένου της εισαγγελίας εφετών της Θεσσαλονίκης, Δημητρίου Σιδέρη, μεταξύ εκπροσώπων της πρυτανείας, των φοιτητικών οργανώσεων, καθώς και εκπροσώπων της αστυνομίας και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).

Η σύσκεψη θα γίνει κατόπιν πρωτοβουλίας του κ. Σιδέρη, με αφορμή το επεισόδιο που προκλήθηκε προχθές από κουκουλοφόρους οι οποίοι εισέβαλλαν στο χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου επιτέθηκαν εναντίον δύο ατόμων -που κατείχαν λαθραία CD- με καλάσνικοφ.

Συγκεκριμένα, η επίθεση είχε γίνει λίγο μετά τις τρεις τα ξημερώματα, όταν τρία άτομα, πιθανόν Αλβανοί, που είχαν τα πρόσωπά τους καλυμμένα με κουκούλες, πήγαν στο χώρο της Θεολογικής Σχολής και επιτέθηκαν σε δύο νεαρούς οι οποίοι φύλαγαν διάφορα CD και κασέτες, όλα λαθραία. Μάλιστα, τα θύματα για να γλυτώσουν κατέφυγαν στο θυρωρείο του ΑΠΘ.

Το ζητούμενο, όμως, είναι ότι ανοίγει και πάλι η συζήτηση και ο προβληματισμός για τη διατήρηση ή την άρση του πανεπιστημιακού ασύλου.