Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

ΟΣΑΜΑ ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ

"Κρύβεται στο Πακιστάν…"

Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν βρίσκεται στη ζωή, δήλωσε ο υπεύθυνος συντονισμού της αντιτρομοκρατικής πολιτικής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χένρι Κράμπτον. Όπως πιθανολόγησε, ο αρχηγός της Αλ Κάιντα κρύβεται πάντα στην παραμεθόριο περιοχή μεταξύ Αφγανιστάν και Πακιστάν, η οποία αποτέλεσε την περασμένη εβδομάδα στόχο αμερικανικής επίθεσης, καθώς εκεί φέρεται να κινείται και ο υπαρχηγός του, Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι. Ο Κράμπτον δήλωσε πως θεωρεί θετικό το ότι ο Μπιν Λάντεν δεν έχει προβεί στην παραμικρή δημόσια δήλωση εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο, γεγονός που, όπως είπε, αποδεικνύει ότι ο αρχηγός της Αλ Κάιντα "είναι πιο απασχολημένος με το να παραμένει ζωντανός, παρά με το να σχεδιάζει την επόμενη 11η Σεπτεμβρίου".

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Ο Ολμέρτ προσβλέπει σε διαπραγματεύσεις

Ο προσωρινός πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Ολμέρτ δήλωσε πως ελπίζει να επαναλάβει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο των Παλαιστινίων Μαχμούντ Αμπάς μετά τις εκλογές, που θα διεξαχθούν στις 28 Μαρτίου στο Ισραήλ. Ο Ολμέρτ δήλωσε όμως πως οι συνομιλίες αυτές θα εξαρτηθούν από το αίτημα του Ισραήλ προς τον Αμπάς να αφοπλίσει τις ένοπλες οργανώσεις. Στο μεταξύ, η ισραηλινή αστυνομία άρχισε χθες να απομακρύνει νεαρούς δεξιούς εβραίους, που έχουν συγκεντρωθεί στη Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης για να διαμαρτυρηθούν, επειδή το Ισραήλ σχεδιάζει να απομακρύνει ένα μικρό θύλακα εποίκων από μια παλαιστινιακή αγορά.

ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Βράζει μετά το μακελειό

Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη από το Πακιστάν για την επιδρομή που πραγματοποίησε η αμερικανική αεροπορία με στόχο τον Αϊμάν αλ Ζαουάχρι. Ο υπαρχηγός της Αλ Κάιντα δεν βρέθηκε, όμως βρήκαν το θάνατο τουλάχιστον 18 άμαχοι.

Το Πακιστάν, από την πλευρά του, διαμήνυσε στις ΗΠΑ "δεν μπορεί να δεχθεί" ξένες στρατιωτικές επιχειρήσεις στο έδαφός του.

Το Πακιστάν απηύθυνε ήδη επίσημη διαμαρτυρία προς τις ΗΠΑ και κάλεσε τον Αμερικανό πρεσβευτή στο Ισλαμαμπάντ έπειτα από την ατυχή αμερικανική επιχείρηση, η οποία προκάλεσε κύμα διαδηλώσεων κατά των ΗΠΑ και κατά της συνεργασίας ανάμεσα στο Ισλαμαμπάντ και στην Ουάσιγκτον.