Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Πολιτική :: Σύντομη είδηση

( φήμες - βυζάντιο (αυτό θα μπει στον κύκλο με φωτό) - δίδυμο :: 25/2/2006 14:38:16) 

Φήμες

Σπερμολογία φημών τις τελευταίες ημέρες περί πιθανής επίσκεψης του Γιώργου Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη. Κατά μία εκδοχή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται τη μεθεπόμενη εβδομάδα στην πόλη, επίσκεψη που ίσως συνδυαστεί με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας για το δήμο. Πρόσκληση πάντως στον Γιώργο ήδη έχει απευθύνει η Νομαρχιακή, η οποία αποφάσισε να αναβιώσει τον παλιό δοξασμένο θεσμό των "χοροεσπερίδων". Έτσι, μετά πολλά χρόνια, διοργανώνεται ξανά ο χορός της Νομαρχιακής, ο οποίος έχει ορισθεί για τις 2 Απριλίου στην "Πύλη Αξιού", παρουσία ενδεχομένως και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Στους σχεδιασμούς του συντονιστή Δημήτρη Τσαβδαρίδη είναι ο θεσμός να καθιερωθεί, αλλάζοντας όμως μορφή και περιεχόμενο. Από του χρόνου η εκδήλωση θα διοργανώνεται το Μάιο, στην πλαζ της Αρετσούς.

Ν.Η.

Βυζάντιο (αυτό θα μπει στον κύκλο με φωτό)

Επί σχεδόν μια δεκαετία το πατάρι του "Βυζαντίου" επί της Αγίας Σοφίας αποτέλεσε στέκι ομαδικής… ψυχοθεραπείας μιας ολόκληρης γενιάς στελεχών του ΠΑΣΟΚ, τα οποία, παρότι το κόμμα τους βρισκόταν στην εξουσία, αυτοί αισθάνονταν ως αντιπολίτευση. Συνεργάτες και πολιτικοί φίλοι του Άκη Τσοχατζόπουλου στην πλειονότητά τους περνούσαν εκεί ατελείωτες ώρες, καθημερινά σχεδόν, ξορκίζοντας τον Σημίτη και τον εκσυγχρονισμό. Με την ομάδα του Βυζαντίου, η οποία του στάθηκε και στα δύσκολα, τα είπε (και τα ήπιε) χθες το μεσημέρι στην "Αγορά" ο Άκης. Ήταν εκεί οι Κώστας Μαμέλης, Θανάσης Σιάτρας, Γιώργος Χαλβατζόγλου, Θανάσης Θεοχαρίδης, Γιώργος Νάνος, Πάνος Τσιλιγγαρίδης κ.ά. Παρών και ο εκδότης της "Μ" Κώστας Ζουράρις, όχι ως θαμών του "Βυζαντίου", αλλά ως γνήσιος εκφραστής του "αντιΣημιτικού" ρεύματος. Η συνάντηση εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο πολιτικού επαναπροσδιορισμού του πρώην υπουργού. Νωρίτερα, χθες το πρωί, ο Άκης συναντήθηκε με τη Συντονιστική Επιτροπή της δημοτικής οργάνωσης του Αγίου Παύλου και με πολιτικούς του φίλους.

Ν.Η.

Δίδυμο

Η από κοινού συμμετοχή τους σε δύο εκδηλώσεις το βράδυ της Παρασκευής προκάλεσε κάποιους πολιτικούς συνειρμούς. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρύσα Αράπογλου και η ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου μίλησαν "για τη βία στα γήπεδα" στην Καλαμαριά (μαζί και οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Νίκη Μπακογιάννη, Δημοσθένης Ταμπάκος) και αμέσως μετά συμμετείχαν σε εκδήλωση Σχολής Γονέων στο "Βαφοπούλειο". Το δίδυμο "Αράπογλου - Πατουλίδου" βλέπουν ορισμένοι ως μια εξαιρετική λύση για το δήμο και τη νομαρχία αντιστοίχως. Να δούμε όμως τι θα πει και ο Γιώργος.

Ν.Η.