Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

ALPHA, 21.00

Πάμε πακέτο

Μια απίστευτη ιστορία ενός ανθρώπου που αναζητά τη γυναίκα που της έσωσε τη ζωή πριν από 50 χρόνια, θα παρακολουθήσουμε στην αποψινή εκπομπή, που παρουσιάζει η Βίκυ Χατζηβασιλείου. Ένα ακόμα πακέτο περιέχει ένα μεγάλο ευχαριστώ της βουλευτή Κατερίνας Παπακώστα στην φιλόλογό της από το γυμνάσιο θηλαίων Κορυδαλλού.

MEGA, 23.10

Έρευνα

Αντωνία Ηλία, Σάκης Κεχαγιόγλου, Ιάκωβος Γιοσάκης, Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια: Τι κρύβεται πίσω από τα πασίγνωστα αυτά ονόματα; Υπήρχε πράγματι ένα "παραδικαστικό κύκλωμα"; Πού βρίσκεται σήμερα η έρευνα για τις υποθέσεις αυτές; Ποια θα είναι η επόμενη ημέρα; Τι αποτέλεσμα είχε ως τώρα η έρευνα και η επιχείρηση κάθαρσης στην Δικαιοσύνη; Βελτίωσαν ή επιδείνωσαν την ποιότητα απονομής της; Κι είναι αλήθεια ότι οι δικαστές, τρομαγμένοι από τον θόρυβο, έχουν γίνει αυστηρότεροι, επιβάλλουν με ευκολία τις βαρύτερες των ποινών; Είναι αλήθεια ότι στην δικαιοσύνη σήμερα η επιείκεια κινδυνεύει να θεωρηθεί τεκμήριο διαφθοράς; Η αποψινή εκπομπή του Παύλου Τσίμα ανοίγει τον "φάκελο Δικαιοσύνη". Κορυφαίες προσωπικότητες, όπως ο καθηγητής Γ. Μανωλεδάκης, ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευ. Κρουσταλάκης, ο δικηγόρος Χρ. Αργυρόπουλος, αλλά και πρόσωπα που βρέθηκαν να πρωταγωνιστούν στο δράμα της δικαστικής κάθαρσης δίνουν αποκαλυπτικές πληροφορίες και εκτιμήσεις για την "κατάσταση της υγείας" της Ελληνικής Δικαιοσύνης σήμερα.

ΕΤ1, 16.00

Έχει γούστο

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργος Γραμματικάκης, μιλά στην Μπήλιω Τσουκαλά για το βιβλίο του "Η αυτοβιογραφία του φωτός", που κυκλοφορεί από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης.

ΕΤ1, 18.30

Η πανούκλα

Το ντοκιμαντέρ βασίζεται στο βιβλίο "Η μεγάλη θνησιμότητα" (The great mortality) του John Kelly, που αφηγείται την ιστορία της πανούκλας μέσα από ένα νέο πρίσμα: όχι ως ένα απλό στατιστικό και ιστορικό γεγονός, αλλά ως μια προσωπική ιστορία ανθρώπων σε κίνδυνο, ανθρώπων που αντιμετώπισαν μια κρίση χωρίς προηγούμενο.