Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Τιμή σε τρεις επιφανείς Ποντίους

Τη χρυσή Ολυμπιονίκη Βούλα Πατουλίδου, το γνωστό κωμικό Χάρρυ Κλυνν και το φωτορεπόρτερ Γιάννη Κυριακίδη βράβευσε ο Σύνδεσμος Φίλων Ευρωπαϊκής Ιδέας (ΣΦΕΙ), στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης προς τιμήν του Ελληνισμού του Πόντου, την οποία οργάνωσε σε συνεργασία με τα υπουργεία Πολιτισμού (υφυπουργείο Αθλητισμού) και Μακεδονίας-Θράκης, τη νομαρχία και το δήμο Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση, που έγινε στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" της ΔΕΘ, ο πρόεδρος του ΣΦΕΙ Άγης Κυνηγόπουλος επέδωσε τα βραβεία στους τρεις διακεκριμένους Πόντιους.

Προβλήθηκαν βίντεο για τη Β. Πατουλίδου, τον Χ. Κλυνν και τον Γ. Κυριακίδη, ενώ για τη ζωή, το έργο και την προσφορά τους μίλησαν ο νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Μέσα σε κλίμα συγκίνησης οι τρεις βραβευθέντες ευχαρίστησαν για τη βράβευση και αναφέρθηκαν στην ποντιακή καταγωγή τους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές Γιάννης Ιωαννίδης, Άκης Τσοχατζόπουλος, Γιάννης Μαγκριώτης, Στέλιος Παπαθεμελής και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Απάτη

Επιχείρηση… μέντιουμ

Ένας 55χρονος κατέφυγε στην αστυνομία, όταν γυναίκα που δήλωνε μέντιουμ δεν κατάφερε ούτε μέσω της χαρτομαντείας ούτε μέσω… ενόρασης και άλλων "μεταφυσικών και παραψυχολογικών λειτουργιών" να επιλύσει προσωπικό του πρόβλημα. Ο ίδιος δεν αντελήφθη ότι επρόκειτο περί απάτης, παρά μόνο αφού κατέβαλε, τμηματικά, 41.500 ευρώ! Τα χρήματα φέρεται να εισέπραττε η 46χρονη, κατηγορουμένη από τον περασμένο Ιούλιο, μέχρι προχθές, οπότε συνελήφθη στην περιοχή του Αγίου Παύλου. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο καταγγέλλων δεν ήταν ο μόνος αφελής. Το ίδιο μέντιουμ είχε αποσπάσει στα τέλη του 2001 από άλλον άνδρα, 34 ετών σήμερα, 150.000 δραχμές. Στη δεύτερη περίπτωση μάλιστα ο "παθών" τής είχε εκχωρήσει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τον τραπεζικό λογαριασμό του, προκειμένου να καταθέτουν χρήματα άλλοι πελάτες της.