Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Σύντομη είδηση

( επι του πιεστηριου :: 14/1/2006 15:09:53) 

ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ

ΓΡΙΠΗ ΠΤΗΝΩΝ. Οι πρώτες υποψίες για κρούσμα της γρίπης των πτηνών σε άνθρωπο στην Ευρώπη έρχονται από το Βέλγιο. Σύμφωνα με το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων "Belga", ένα άτομο που υποφέρει από γρίπη διακομίστηκε σε νοσοκομείο, μετά την επιστροφή του από την Τουρκία, η οποία έχει πληγεί από τη νόσο.

ΣΕΙΣΜΟΣ. Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (11.36 μ.μ.) σε περιοχή νοτιοδυτικά της λίμνης Κερκίνης. Το περιστατικό χαρακτηρίζεται από τους σεισμολόγους μεμονωμένο και δεν εμπνέει ανησυχία. Ο σεισμός έγινε αισθητός στις Σέρρες και το Κιλκίς, χωρίς να αναφερθούν ζημιές.

ΤΡΙΣΑΓΙΟ. Με πρωτοβουλία της Τοπικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων και της ΠΟΑΣΥ τελέστηκε χθες το πρωί στην ορεινή Τρυγώνα της Καλαμπάκας τρισάγιο στη μνήμη των αστυνομικών που έπεσαν νεκροί στις 30 Δεκεμβρίου 2005 από τα πυρά του Ρώσου κακοποιού Μαξίμ Ζελίν.

ΕΚΡΗΞΗ. Επτά ανθρακωρύχοι σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν χθες σε έκρηξη σε ορυχείο της περιοχής Άνινα στη Νοτιοδυτική Ρουμανία. Οι πέντε τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Ρεσίτα.

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ. Δήμαρχος δολοφονήθηκε στις Βόρειες Φιλιππίνες ενώ παρακολουθούσε αγώνα καλαθοσφαίρισης σε δημόσιο πάρκο. Πρόκειται για τον Ισραελ Μπέρνος, δήμαρχο της πόλης Λα Παζ της επαρχίας Άμπρα, που βρίσκεται 330 χιλιόμετρα βόρεια της Μανίλας. Ο δράστης ήταν ανάμεσα στον κόσμο που παρακολουθούσε τον αγώνα και καταζητείται.

ΘΕΟΜΗΝΙΑ. Ένας 54χρονος και ένας 72χρονος έχασαν τη ζωή τους, όταν κτίρια κατέρρευσαν υπό το βάρος του χιονιού στην επαρχία Νιγκάτα, 200 χιλιόμετρα βορείως του Τόκιο στην Ιαπωνία. Χιονοστιβάδα έπληξε χιονοδρομικό κέντρο της επαρχίας Σιμάνε, 650 χιλιόμετρα δυτικά του Τόκιο, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν θύματα.