Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Σχολείο ελληνικής γλώσσας

Πρόταση για την ίδρυση σχολείου ελληνικής γλώσσας, το οποίο θα φιλοξενεί ερασμιακούς φοιτητές, απόδημους Έλληνες, αλλά και Έλληνες που επιθυμούν να βελτιώσουν τη χρήση της μητρικής τους γλώσσας, έχει καταθέσει στο υπουργείο Παιδείας το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο (ΕΠΙ) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η πρωτοβουλία ίδρυσης του σχολείου ελληνικής γλώσσας είναι απόρροια της δεκαετούς δράσης της επιτροπής του πανεπιστημίου για τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού (1994-2004), για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε φιλέλληνες ή ομογενείς εκπαιδευτικούς, σε φοιτητές και μαθητές από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και της Ασίας, με την οποία συνεργάζεται το ερευνητικό ινστιτούτο.

ΕΕΕΕΚ ΠΥΛΑΙΑΣ

Από σήμερα οι εγγραφές

Αρχίζουν σήμερα οι εγγραφές στο 1ο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Πυλαίας. Για το σχολικό έτος 2005-2006, σύμφωνα με το νόμο 2817/2000 και λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των εκπαιδευτικών του σχολείου και τη δυνατότητα στέγασης, θα εγγραφούν μαθητές ηλικίας από 14 έως 22 ετών. Απαραίτητα για την εγγραφή είναι τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

- Αίτηση (χορηγείται από το ΕΕΕΕΚ) - Απολυτήριο δημοτικού σχολείου - Αίτηση γονέων-κηδεμόνων (χορηγείται από το ΕΕΕΕΚ) - Υπεύθυνη δήλωση (χορηγείται από το ΕΕΕΕΚ) - Υπεύθυνη δήλωση γονέων για συμμετοχή στο πρόγραμμα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του σχολείου - Αξιολόγηση - κατάταξη από το ΚΔΑΥ