Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ

Παλαιστίνιες, οπαδοί του ισλαμικού κινήματος της Χαμάς, συμμετέχουν σε προεκλογική συγκέντρωση στη Ραμάλα. Όλα δείχνουν ότι στις βουλευτικές εκλογές της Τετάρτης η Χαμάς θα επιβεβαιώσει τη μεγάλη επιρροή

ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Στην Ουκρανία η θερμοκρασία είναι μερικές δεκάδες βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη από ό,τι στη Μέση Ανατολή. Με σιβηρικό ψύχος -30 βαθμών, το ζευγάρι των Ουκρανών γυμνιστών δεν χάνει την ευκαιρία για ένα πλατσούρισμα στα παγωμένα νερά του ποταμού Δνείπερου. Κάνει, λένε, καλό στην υγεία.

ΡΩΣΙΑ

Κολύμπι με την ίδια ακριβώς θερμοκρασία, -30 βαθμούς, κάνουν και οι κύκνοι του ζωολογικού κήπου της Μόσχας. Η παγωνιά κάνει τα πούπουλά τους να κρυσταλλιάζουν και τα νερά της λίμνης να καλύπτονται από στρώμα πάγου. Τουλάχιστον εκεί δεν κινδυνεύουν από τη γρίπη των πτηνών.

ΚΟΛΟΜΒΙΑ

Στο νότιο ημισφαίριο είναι καλοκαίρι και στην Κολομβία εκατοντάδες εργάτες κινητοποιήθηκαν από τις αρχές στη μεγαλύτερη μέχρι τώρα επιχείρηση ξεριζώματος φυτειών κόκας, των φυτών από τα οποία ύστερα από ειδική επεξεργασία παρασκευάζεται η κοκαΐνη. Η σκηνή είναι από το εθνικό πάρκο Μαρκαρένα.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Είναι από τους πατέρες της πορτογαλικής δημοκρατίας. Μετά την επανάσταση των γαριφάλων, τον Απρίλιο του 1974, ο Μάριο Σοάρες υπήρξε ηγέτης των Σοσιαλιστών, πρωθυπουργός και πρόεδρος. Τώρα, στα 81 του χρόνια, αποφάσισε να επιστρέψει στην ενεργό δράση και να συμμετάσχει στις σημερινές προεδρικές εκλογές. Όλες οι δημοσκοπήσεις, πάντως, δείχνουν ότι δύσκολα θα ξεπεράσει το 15%.