Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Σύντομη είδηση

( πρωτοχρονιάτικη πίτα της εσηεμθ :: 7/1/2006 15:07:30) 

Πρωτοχρονιάτικη πίτα της ΕΣΗΕΜΘ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε ανήμερα των Φώτων η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ), παρουσία του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου και εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και των αρχών της πόλης.

Κατά την ομιλία του ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΜΘ Δημήτρης Γουσίδης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο ρόλο των δημοσιογράφων σήμερα, στα προβλήματα του κλάδου, αλλά και στις κινητοποιήσεις που έγιναν στη διάρκεια του 2005.

Τον αγιασμό τέλεσε ο μητροπολίτης Άνθιμος και ακολούθησε δεξίωση. Στα παιδιά των δημοσιογράφων, που νωρίτερα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν θεατρική παράσταση, μοιράστηκαν δώρα.

Στην τελετή της κοπής παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Νικόλαος Τσιαρτσιώνης, οι υφυπουργοί Ανάπτυξης Γεώργιος Σαλαγκούδης και Αθλητισμού Γεώργιος Ορφανός, οι βουλευτές Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Γιάννης Ιωαννίδης, Τάσος Σπηλιόπουλος, Στέλιος Παπαθεμελής, Άκης Τσοχατζόπουλος, Γιάννης Μαγκριώτης, Χάρης Καστανίδης, Χρύσα Αράπογλου, Ασημίνα Ξηροτύρη, o διοικητής του Γ' Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος Ηλίας Πέτσας, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας κ.ά.