Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

ΓΡΙΠΗ ΠΤΗΝΩΝ

Ύποπτα κρούσματα σε Ιράκ, Βουλγαρία

Επτά ύποπτα ανθρώπινα κρούσματα της γρίπης των πτηνών υπάρχουν στην περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, όπου τον περασμένο μήνα ένα κοριτσάκι πέθανε από τη νόσο αυτή. Ένας δεύτερος θάνατος στο ιρακινό Κουρδιστάν οφείλεται και αυτός στον ιό Η5Ν1, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αναλύσεων του εργαστηρίου του ΠΟΥ στο Κάιρο, όπως ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος του κουρδικού υπουργείου Υγείας στη Σουλεϊμανίγια.

Στη Βουλγαρία οι αρχές απέκλεισαν χθες τις λίμνες Σάμπλα και Ντουρανκουλάκ και κάνουν έρευνες σχετικά με τους θανάτους δεκάδων πτηνών ύστερα από την ανακοίνωση του εντοπισμού του πρώτου κρούσματος του ιού Η5 της γρίπης των πτηνών σε ένα νεκρό κύκνο την περασμένη εβδομάδα.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Το ψύχος σκότωσε 738 ανθρώπους!

Από το κύμα ψύχους που πλήττει την Ουκρανία έχουν χάσει τη ζωή τους από τις 16 Ιανουαρίου 738 άνθρωποι, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας στο Κίεβο. Σε όλη τη χώρα, περισσότεροι από 7.500 άνθρωποι κατέφυγαν σε γιατρούς και 4.464 νοσηλεύθηκαν. Τις τελευταίες 24 ώρες από το κρύο έχουν χάσει τη ζωή τους οκτώ άτομα και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία 99 άλλα. Η πλειονότητα των θυμάτων είναι άστεγοι, προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΙΝΔΙΑ

Προφυλακισμένος επί… 38 χρόνια!

Ένας 70χρονος, που λιώνει σε φυλακή της Ινδίας χωρίς δίκη, δέχθηκε τελικά απρόσμενα βοήθεια από μία ομάδα δικηγόρων που συμφώνησαν να αναλάβουν την υπόθεσή του. Η δικηγορική ομάδα "Εμείς οι Πολίτες" πρότεινε να προσφύγει στο ανώτατο δικαστήριο, προκειμένου να ζητήσει την αποκατάσταση του Τζάγκτζιβαν Ραμ Γιάνταβ που βρίσκεται φυλακισμένος με την κατηγορία της δολοφονίας της συζύγου ενός γείτονά του στο κρατίδιο της Βόρειας Ινδίας Ουτάρ Πραντές, το… 1968.

Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 20 εκατομμύρια υποθέσεις δεν έχουν ακόμη εκδικαστεί σε πρώτο βαθμό στην Ινδία, ενώ οι εκκρεμείς υποθέσεις σε δεύτερο βαθμό ξεπερνούν τα τρία εκατομμύρια.