Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Διεθνή :: Σύντομη είδηση

( καμμία διαπραγμάτευση με την ετα :: 26/2/2006 22:29:55) 

Καμμία διαπραγμάτευση με την ΕΤΑ

Μεγάλη πορεία διοργανώθηκε στη Μαδρίτη με αίτημα τη σκληρή γραμμή προς τη βασκική αυτονομιστική οργάνωση

Μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το Σάββατο δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι της ισπανικής πρωτεύουσας, ζητώντας από την κυβέρνηση Θαπατέρο να μη διαπραγματευτεί μια ειρηνευτική συμφωνία με τη βασκική αυτονομιστική οργάνωση ΕΤΑ.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Θαπατέρο έχει δηλώσει ότι η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί με την ΕΤΑ εάν η οργάνωση αφοπλιστεί. Ωστόσο, πολλοί Ισπανοί πιστεύουν πως μόνο με την αστυνομική βία μπορεί να νικηθεί η ΕΤΑ, η οποία ευθύνεται για το θάνατο 800 ατόμων.

Έκρηξη βόμβας

Δύο άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά από έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί μπροστά σε υποκατάστημα μεγάλης ισπανικής τράπεζας στην πόλη Βιτόρια, στη Χώρα των Βάσκων. Η έκρηξη σημειώθηκε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου με αποτέλεσμα να καταστραφούν η είσοδος και ο τοίχος του καταστήματος της τράπεζας BBVA, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Από την έκρηξη τραυματίστηκαν ελαφρά δύο περαστικοί -ένας άνδρας και μία γυναίκα- που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για έργο της βασκικής αυτονομιστικής οργάνωσης ΕΤΑ.