Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

ΑΓΡΟΤΕΣ

Ζητούν συνάντηση με τον Αλ. Κοντό

Σε στάση αναμονής βρίσκονται οι ρυζοπαραγωγοί του νομού Θεσσαλονίκης, οι οποίοι εδώ και δεκαεπτά ημέρες έχουν παραταγμένα περίπου τριάντα τρακτέρ στο οδόστρωμα της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Αθηνών στο ύψος των διοδίων των Μαλγάρων. Οι αγρότες, που διαμαρτύρονται για τις χαμηλές επιδοτήσεις που έλαβαν για την παραγωγή ρυζιού, ζητούν συνάντηση με τον αρμόδιο υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρο Κοντό.

"Περιμένουμε επαφή με το υπουργείο, για να δοθεί λύση στο ζήτημά μας. Προσπαθούμε να έχουμε συνεργασία με το υπουργείο, χωρίς να κλείσουμε τους δρόμους. Θέλουμε από κοινού να προκύψει μια απόφαση. Οι αγρότες πάντως είναι ξεσηκωμένοι", αναφέρει ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Κυμίνων - Μαλγάρων Κώστας Ανεστίδης. Ο ίδιος αναφέρει ότι οι αγρότες θα εξετάσουν σήμερα το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Οι ρυζοπαραγωγοί της Θεσσαλονίκης που καλλιέργησαν χωράφια σε γειτονικό νομό δεν παίρνουν τις επιδοτήσεις που ισχύουν στο νομό αλλά λιγότερα χρήματα. Ο λόγος είναι ότι με διοικητική απόφαση άλλαξε ο τρόπος πληρωμής των επιδοτήσεων και δεν ισχύει το καθεστώς της περιφερειοποίησης αλλά ο τόπος κατοικίας του παραγωγού. Οι ρυζοπαραγωγοί αντιδρούν στο νέο καθεστώς και ζητούν όλα τα χρήματα των επιδοτήσεων.

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

2,1 εκατ. ευρώ για ασφαλτοστρώσεις

Ποσό περίπου 2,1 εκατ. ευρώ πρόκειται να διαθέσει ο δήμος Θεσσαλονίκης για την εκτέλεση έργων ασφαλτόστρωσης και ανακατασκευής πεζοδρομίων στο κέντρο και σε περιφερειακές συνοικίες της πόλης. Τα ακριβή σημεία, όπου θα γίνουν οι παρεμβάσεις, θα καθοριστούν μετά την ολοκλήρωση του κύκλου επαφών που έχει ξεκινήσει η αρμόδια αντιδήμαρχος Δημοτικών Έργων και Κυκλοφορίας Λίτσα Κολοβού με τους προέδρους των πέντε δημοτικών διαμερισμάτων. Σε αυτή τη φάση έχει προγραμματιστεί η εκτέλεση έργων σε δεκαεννέα δρόμους, συγκεκριμένα στις οδούς Λιτοχώρου, Ομήρου, Εμπεδοκλέους, Χολομώντος, Αλεξάνδρου Σταύρου, Λεωνίδου, Νέστορος Τύπα, Κασομούλη, Αριστίππου, Βίαντος, Αργυροπούλου, Θεοφράστου, Μαλέας, Βλαχάβα, Τιρνάβου, Αγράφων, Σπάρτακου, Νικομάχου και Δημητρίου Πολιορκητή.