Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

ΤΟΥΡΚΙΑ

Τρεις τραυματίες από έκρηξη

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες από έκρηξη που σημειώθηκε σε κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία μιας τουρκοαμερικανικής ένωσης, στα Άδανα της Νότιας Τουρκίας. Στην ίδια επαρχία βρίσκεται και η αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ, η οποία χρησιμοποιείται από τον αμερικανικό στρατό για ανεφοδιασμό των δυνάμεών του στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Στα Άδανα υπάρχει ακόμα προξενείο των ΗΠΑ. Στο μεταξύ, ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος F-16 συνετρίβη χθες κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης στην Νοτιοανατολική Τουρκία. Τα αίτια της συντριβής δεν έχουν διευκρινιστεί, ενώ ο πιλότος διασώθηκε με το αλεξίπτωτο.

ΡΩΣΙΑ

Υπέρ της ταφής του Λένιν ο Γέλτσιν

Υπέρ της ταφής του Λένιν, το ταριχευμένο σώμα του οποίου εκτίθεται εδώ και περισσότερα από ογδόντα χρόνια στο μαυσωλείο της Κόκκινης Πλατείας, τάχθηκε χθες ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Μπορίς Γέλτσιν. "Έπρεπε να έχει ταφεί εδώ και πολύ καιρό, όπως το θέλει η χριστιανική παράδοση. Δεν το κάναμε όταν έπρεπε, θα γίνει αργότερα", ανέφερε ο Γέλτσιν σε συνέντευξή του. Η αντιπαράθεση σχετικά με τη σορό του Λένιν αναζωπυρώθηκε πέρσι, έπειτα από την πρόταση που διατυπώθηκε από το περιβάλλον του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για την ταφή του Λένιν. Ο σκηνοθέτης Νικίτα Μιχάλκοφ είχε δηλώσει ότι "δεν μπορεί κανείς να μισεί σε τέτοιο σημείο κάποιον, ώστε να μην τον αφήνει να αναπαυθεί κάτω από το χώμα". Από την πλευρά του, το Κομμουνιστικό Κόμμα άρχισε συλλογή υπογραφών, για να παραμείνει η σορός του Λένιν στο μαυσωλείο του.

ΡΩΣΙΑ

Απείλησαν τη μητέρα του άτυχου στρατιώτη

Άγνωστοι απείλησαν και αποπειράθηκαν να δωροδοκήσουν τη μητέρα Ρώσου στρατιώτη, ο οποίος υποβλήθηκε σε ακρωτηριασμό των ποδιών και των γεννητικών του οργάνων ύστερα από βίαιο ξυλοδαρμό από ανωτέρους του κατά την περίοδο εκπαίδευσης νεοσύλλεκτων στην ακαδημία αρμάτων μάχης στο Τσελιαμπίνσκ, προκειμένου να αποσιωπήσει το μαρτύριο του γιου της, όπως αποκαλύπτει η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα "Κομσομόλσκαγια Πράβντα". Σύμφωνα με τη μητέρα του 18χρονου στρατιώτη, Γκαλίνα Σίτσεβα, "μου πρότειναν να κουκουλώσω την υπόθεση με αντάλλαγμα ένα μεγάλο χρηματικό ποσό και με απείλησαν".