Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Τηλεόραση :: Σύντομη είδηση

( στην τελική ευθεία για ψηφιακή tv :: 6/1/2006 0:07:22) 

vΕΡΤ:

Στην τελική ευθεία για ψηφιακή tv

Με γοργούς ρυθμούς κινούνται στην ΕΡΤ για την επίσημη λειτουργία της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης. Ενόψει μάλιστα της λειτουργίας, το προσεχές εξάμηνο, των τριών νέων ψηφιακών καναλιών (Πρίσμα+, Σινέ+ και Σπορ+), αλλά και της ενίσχυσης της δορυφορικής, ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας προχωρεί στην προκήρυξη των διαγωνισμών για την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού αλλά και για τη μεταφορά του ραδιοτηλεοπτικού σήματος.

Για τη λήψη του επίγειου ψηφιακού σήματος της ΕΡΤ είναι απαραίτητος ειδικός αποκωδικοποιητής, τον οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προμηθευθούν αντί χαμηλού κόστους (από 60 έως 160 ευρώ) από την ελεύθερη αγορά. H τιμή τους διαφοροποιείται ανάλογα με τις δυνατότητες που έχουν. Έτσι υπάρχουν οι απλοί δέκτες, οι δέκτες με σκληρούς δίσκους, εκείνοι που υποστηρίζουν αμφίδρομες υπηρεσίες και συστήματα κωδικοποίησης, καθώς και εκείνοι που υποστηρίζουν τόσο το δορυφορικό σήμα εκπομπής (DVB-S) όσο και το επίγειο (DVB-T).

Στη Θεσσαλονίκη

Για τη λήψη των ψηφιακών καναλιών της ΕΡΤ, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, θα χρησιμοποιηθεί η συχνότητα των UHF 56 από τον Χορτιάτη, στην οποία μέχρι σήμερα εκπέμπει αναλογικά το κανάλι RIK SAT.