Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Σύντομη είδηση

( δασοκτόνος η αναθεώρηση συντάγματος :: 5/1/2006 23:51:34) 

Δασοκτόνος η αναθεώρηση Συντάγματος

- Η Ελλάδα αποτελεί μοναδική περίπτωση χώρας που αναθεωρεί το Σύνταγμά της, όχι για να επεκτείνει την προστασία για το περιβάλλον, αλλά για να την περιορίσει, σχολιάζουν τα μέλη των Οικολόγων Πρασίνων σχετικά με την εξαγγελία της κυβέρνησης για τη νέα διαδικασία αναθεώρησης του συντάγματος, που συμβαίνει πέντε χρόνια μετά την προηγούμενη.

- Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο κάλεσε την Επιτροπή να εκδώσει μία κατευθυντήρια γραμμή που θα περιλαμβάνει σαφείς προδιαγραφές για την προστασία των ζώων που δεν είναι προς εκμετάλλευση και δεν ζουν σε ζωολογικό κήπο. Ωστόσο οι ευρωβουλευτές διαφωνούν σχετικά με το εάν τελικά πρέπει να χρησιμοποιούνται ζώα σε τσίρκο. Οι "πράσινοι" ευρωβουλευτές προσπάθησαν να θέσουν αυστηρότερους όρους, αλλά η πρότασή τους δεν έγινε δεκτή.

- Στην Κίνα περισσότεροι από 2.400 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από φυσικές καταστροφές μέσα στο 2005. "Η Κίνα γνώρισε τις χειρότερες φυσικές καταστροφές των τελευταίων χρόνων. Είχαμε πλημμύρες, τυφώνες, ξηρασία, σεισμούς, χιονοπτώσεις και κατολισθήσεις", τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών Υποθέσεων Λι Λιγκούο. Εξαιτίας των φυσικών καταστροφών 15,7 εκατομμύρια άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και 2,3 εκατομμύρια σπίτια καταστράφηκαν.

- Ομαδικές αγωγές κατά του ελληνικού δημοσίου κατέθεσαν στο διοικητικό πρωτοδικείο της Κοζάνης περίπου 2.000 κάτοικοι των οικισμών Κλείτου του δήμου Ελλησπόντου και Κομάνου Πτολεμαΐδας, διεκδικώντας την καταβολή επιδομάτων κοινωνικής και στεγαστικής αποκατάστασης.