Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

ΙΣΠΑΝΙΑ

Βόμβες της ΕΤΑ σε ξενοδοχείο

Δύο βόμβες μικρής ισχύος εξερράγησαν χθες μπροστά από ένα ξενοδοχείο της Χώρας των Βάσκων, με αποτέλεσμα να προκληθούν μόνο μικρές υλικές ζημιές, ανακοίνωσε η ισπανική αστυνομία, εκτιμώντας ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται η βασκική αυτονομιστική οργάνωση ΕΤΑ.

Οι δύο εκρήξεις έγιναν κοντά στην είσοδο του ξενοδοχείου "Παραντόρ Νασιονάλ", στην πόλη Σος ντελ Ρέι Κατόλικο, που ήταν κλειστό.

Των εκρήξεων προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα εξ ονόματος της ΕΤΑ σε υπηρεσία οδικής βοήθειας στο Σαν Σεμπαστιάν.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Αποχωρεί ο Κένεντι λόγω αλκοολισμού

Ο επικεφαλής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, Τσαρλς Κένεντι παραδέχτηκε πως αντιμετωπίζει πρόβλημα αλκοολισμού και ανακοίνωσε πως θα ζητήσει την "άμεση" πραγματοποίηση εκλογών για την ανάδειξη του νέου ηγέτη.

"Έχω ζητήσει επαγγελματική υποστήριξη και πιστεύω πως σήμερα το πρόβλημα αλκοολισμού, που αντιμετώπιζα, κατά βάση έχει λυθεί", δήλωσε ο 46χρονος Κένεντι, προσθέτοντας πως δεν έχει βάλει σταγόνα ποτού στο στόμα του "για δύο μήνες" και πως δεν έχει πρόθεση να ξαναξεκινήσει.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Ζητά σεβασμό από τις ΗΠΑ

Η ρουμανική κυβέρνηση κάλεσε χθες τις ΗΠΑ να σεβαστούν τη νομοθεσία της χώρας κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών, αεροπορικών και ναυτικών επιχειρήσεων των δυνάμεών τους που θα αναπτυχθούν στο έδαφός της. Με βάση τη συμφωνία με τις ΗΠΑ, με την οποία τους παραχωρούνται τέσσερις βάσεις στη Ρουμανία, "η κυκλοφορία των αμερικανικών στρατιωτικών αεροσκαφών, οχημάτων και σκαφών πρέπει να συντάσσεται πλήρως προς τη ρουμανική νομοθεσία", τονίζει σε ανακοινωθέν της η κυβέρνηση.

Η ρουμανική κυβέρνηση αξιώνει επίσης να πληροφορείται "για όλες τις αεροπορικές, ναυτικές και οδικές επιχειρήσεις, καθώς και για την κατασκευή νέων κτιρίων από τους Αμερικανούς στρατιωτικούς στο ρουμανικό έδαφος".

Η συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας υπογράφηκε στις 6 Δεκεμβρίου στο Βουκουρέστι και χθες επικυρώθηκε από τη ρουμανική κυβέρνηση.