Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Σύντομη είδηση

( οι ειδησεις με μια ματια ) 

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Ημέρα αποκαλύψεων η χθεσινή. Άγνωστος εξαπατούσε αθώους πολίτες που έψαχναν για εργασία στο σπίτι. Ο ίδιος είχε πληρώσει για καταχώρηση αγγελίας στις εφημερίδες της Θεσσαλονίκης. Καλούνται πλέον οι πολίτες να προσέχουν ιδιαίτερα, καθώς οι εφημερίδες δεν είναι δυνατό να ελέγξουν την αλήθεια όσων αναγράφονται στις αγγελίες, ούτε να διαπιστώσουν εάν τα κινητά τηλέφωνα που δίνονται για επικοινωνία με τους ανθρώπους που πληρώνουν για την καταχώρηση θα… αποσυνδεθούν τις επόμενες μέρες, όταν ο οποιοσδήποτε που θα σχεδιάσει μια απάτη πάρει τα "μικροποσά" από τους ενδιαφερόμενους.

Πρόκληση για την Ελλάδα αποτελεί η έκθεση ελληνικών αγιογραφιών από το μουσείο της Αχρίδας και την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στη Στρούγκα, που πραγματοποιούν οι Σκοπιανοί στο Παρίσι. Πρόκειται για μία ακόμη από τις πολλές προσπάθειες των γειτόνων να αναγορεύσουν σκοπιανά κάποια κειμήλια της χώρας μας και να οικειοποιηθούν τον πολιτιστικό και ιστορικό πλούτο της Ελλάδας. Το ζητούμενο είναι τι κάνει η ελληνική πλευρά για να προστατεύσει την κληρονομιά μας. Πώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη φαιδρή προπαγάνδα των Σκοπίων και πώς διεθνώς προστατεύει το κύρος της πατρίδας. Εκεί δυστυχώς τα μηνύματα δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστα. Κάπου ξεχάστηκαν όλα, στο βωμό σκοπιμοτήτων, που στο εξής φαίνεται ότι θα πληρώσουμε, και μάλιστα ακριβά.

Ο ασθενής έχει δικαιώματα, και μάλιστα τόσα και τέτοια που δε θα μπορούσαμε να φανταστούμε. Προστατεύεται από την υπάρχουσα νομοθεσία, και καλό θα ήταν κανείς να τα γνωρίσει, διότι αυτές τις μέρες ίσως ορισμένα από αυτά καταστρατηγούνται. Όπως άλλωστε πρέπει να τα γνωρίσει και ο γιατρός και οι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία και στους άλλους χώρους της υγείας και της δημόσιας περίθαλψης στην Ελλάδα. Υπάρχουν και κυρώσεις, οι οποίες όμως μένουν στα… χαρτιά, παρά τις συνεχείς καταγγελίες και τα όσα καταγράφονται σχεδόν σε καθημερινή βάση ως εικόνα από την κατάσταση στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας μας.

Με κινητοποιήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο -πέρα από την απεργία στην Αθήνα- απειλούν και πάλι οι ιδιοκτήτες των ταξί. Ακόμη ένας επαγγελματικός κλάδος καταφεύγει σε απεργιακή κινητοποίηση για να διεκδικήσει τα αιτήματά του. Αποδεικνύεται τελικώς ότι η απεργία είναι το πιο προσφιλές μέσο διεκδίκησης για τους επαγγελματίες στην Ελλάδα. Σωστό ή λάθος, η κατάσταση έχει διαμορφωθεί κάπως έτσι, χρόνια τώρα, και είναι αδιανόητο πώς μπορεί ο περίφημος διάλογος να πέφτει επί μονίμου βάσεως στο κενό. Είναι κάτι που καλό θα ήταν να προβληματίσει την πολιτική ηγεσία, διότι το κόστος είναι τεράστιο, από όποια σκοπιά κι αν το κοιτάξει κανείς.