Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Βρέθηκαν 60 κιλά ακατέργαστη κάνναβη

Σημαντική ποσότητα ναρκωτικών εντόπισαν στον εθνικό δρόμο Ιωαννίνων-Νεάπολης, σε κοντινή απόσταση από τα ελληνοαλβανικά σύνορα, συνοριακοί φύλακες.

Συγκεκριμένα στη διασταύρωση της Αετομηλίτσας συνοριακοί φύλακες που περιπολούσαν βρήκαν κρυμμένα τρία τσουβάλια ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 60 κιλών και 410 γραμμαρίων. Την προανάκριση διενεργεί το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

ΔΙΚΑΣΤΕΣ

Παράλειψη η μη κατάθεση "πόθεν έσχες"

"Δεν είχε πρόθεση απόκρυψης περιουσιακών στοιχείων η συντριπτική πλειοψηφία των δικαστών που παρέλειψε να υποβάλει δηλώσεις του πόθεν έσχες", δήλωσε χθες κατηγορηματικά η πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, πρόεδρος εφετών, Ειρήνη Γιανναδάκη.

Η πρόεδρος της Ένωσης πρόσθεσε επίσης "ότι ο προβλεπόμενος από το νόμο έλεγχος των δηλώσεων του πόθεν έσχες έχει περιπέσει προ πολλού σε αχρησία".

Επιπλέον η κ. Γιανναδάκη επισημαίνει στη δήλωσή της: "Το ζήτημα που δημιουργήθηκε με την ενεργοποίηση των κυρώσεων του σχετικού νόμου πρέπει να αντιμετωπιστεί με ιδιαίτερη προσοχή, μετριοπάθεια και διακριτικότητα. Η δημοσιοποίηση της άσκησης ποινικών διώξεων εις βάρος των παραπάνω δικαστών και τα σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου, με αφορμή τις διώξεις αυτές, σε μία περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για τη δικαιοσύνη, καλλιεργούν και εντείνουν το γενικότερο κλίμα αμφισβήτησης και απαξίωσης της δικαιοσύνης και των λειτουργών της".