Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αστυνομικά :: Σύντομη είδηση

( τη δευτέρα η δίκη για το γλέντι της ντροπής ) 

Τη Δευτέρα η δίκη για το γλέντι της ντροπής

Μετά από καθυστέρηση τριών ημερών άρχισε χθες η εκδίκαση της "περιβόητης" υπόθεσης της Θέρμης και της συμμετοχής αστυνομικών σε συγκέντρωση εναντίον της συνθήκης Σέγκεν.

Χθες ο συνήγορος του Σπύρου Κουτρουμάνη, Χρήστος Κάτσιος, ζήτησε από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης το διαχωρισμό των δύο υποθέσεων -Θέρμης και Σέγκεν- τονίζοντας ότι είναι διαφορετικές και στερούνται χρονικής και τοπικής συνάφειας. Μάλιστα, χαρακτήρισε ως πρωτοφανή, ακραία και περίεργη τη νομική σκέψη της συνεκδίκασης δύο διαφορετικών υποθέσεων.

Επίσης κατέληξε λέγοντας ότι αρμόδιο δικαστήριο για την υπόθεση της διαδήλωσης διαμαρτυρίας που διοργάνωσε το Ελληνορθόδοξο Κίνημα Σωτηρίας κατά της συνθήκης Σέγκεν, πριν από δύο χρόνια, είναι το μονομελές πλημμελειοδικείο.

Ο εισαγγελέας της έδρας του πρωτοβάθμιου Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει συνάφεια και δικαιολόγησε τη συνεκδίκαση τονίζοντας ότι αυτό γίνεται για δικονομικούς λόγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την έρευνα για την υπόθεση της Θέρμης προέκυψε συμμετοχή αστυνομικών στην εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της συνθήκης Σέγκεν,

Τη Δευτέρα αναμένεται το δικαστήριο να εξετάσει το αίτημα της υπεράσπισης και αναλόγως θα προχωρήσει στην εκδίκαση των υποθέσεων.