Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Σύντομη είδηση

( τιμες καυσιμων ) 

ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Φθηνότερη η βενζίνη ακριβότερη η θέρμανση

Φθηνότερες από αύριο -και για μία εβδομάδα- αναμένεται να είναι οι τιμές πώλησης των βενζινών και πετρελαίου κίνησης, ενώ θα αυξηθούν οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης, εξαιτίας της μεταβολής των διεθνών τιμών.

Συγκεκριμένα -σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ- μειώνονται οι τιμές της βενζίνης σούπερ και της αμόλυβδης κατά 0,30 δρχ./λίτρο, ενώ του πετρελαίου κίνησης κατά 0,20 δρχ./λίτρο.

Ταυτόχρονα, δε, αυξάνονται οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης κατά 0,10 δρχ./λίτρο (για ποσότητες άνω των 1.000 λίτρων).

Έτσι, οι ενδεικτικές τιμές λιανικής πώλησης των βενζινών και του πετρελαίου θέρμανσης διαμορφώνονται ως εξής:

-Λεκανοπέδιο Αττικής και νομός Θεσσαλονίκης: σούπερ 192,4 δρχ./λίτρο, αμόλυβδη 175,8 δρχ./λίτρο και πετρέλαιο θέρμανσης 63 δρχ./λίτρο.

-Α΄ Ζώνη: σούπερ 197,3 δρχ./λίτρο, αμόλυβδη 180,7 δρχ./λίτρο και πετρέλαιο θέρμανσης 66 δρχ./λίτρο (Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησος, Θεσσαλία, Μακεδονία και οι νομοί Άρτας και Πρέβεζας).

-Β΄ Ζώνη: σούπερ 200,3 δρχ./λίτρο, αμόλυβδη 183,7 δρχ./λίτρο και πετρέλαιο θέρμανσης 69 δρχ./λίτρο (Κρήτη, Θράκη, Νησιά Ιονίου και οι Νομοί Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων).

-Γ΄ Ζώνη με ΦΠΑ 18%: σούπερ 202,3 δρχ/λίτρο, αμόλυβδη 185,7 δρχ./λίτρο και πετρέλαιο θέρμανσης 72 δρχ./λίτρο (Κύθηρα, Αντικύθηρα, Νησιά Αργοσαρωνικού, Παξοί και Αντίπαξοι).

-Γ΄ Ζώνη με ΦΠΑ 13%: σούπερ 192,3% δρχ./λίτρο, αμόλυβδη 176,7 δρχ./λίτρο και πετρέλαιο θέρμανσης 65 δρχ./λίτρο (Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Χίος, Λέσβος, Σάμος, Β. Σποράδες, Θάσος και Σαμοθράκη).