Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

ΤΟΥΡΚΙΑ

Εξαρθρώθηκε ομάδα του ΡΚΚ

Ομάδα Κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ, η οποία σχεδίαζε, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της χώρας, θεαματική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, εξαρθρώθηκε από την αστυνομία. Σύμφωνα με ανακοίνωση της τελευταίας, χθες συνελήφθησαν επτά ύποπτοι για συμμετοχή στο εκτός νόμου ΡΚΚ, στην κατοχή των οποίων είχαν 12 κιλά "πλαστικής" εκρηκτικής ύλης και σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης Κωνσταντινούπολης Τσελαλετίν Σεράχ η ομάδα των συλληφθέντων "σχεδίαζε θεαματική δράση" στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης. Όπως αναφέρθηκε, έχουν επίσης κατασχεθεί, από την αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη, σύγχρονης τεχνολογίας πυροκροτητές, καθώς και ένα ποσό δύο χιλιάδων ευρώ, πλαστά έγγραφα ταυτότητας, σφαίρες, φαρμακευτικές ουσίες καθώς και μικρή ποσότητα δολαρίων.

ΙΡΑΝ

Ανησυχούν οι πυρηνικές έρευνες

Διεθνής ανησυχία έχει προκαλέσει η ανακοίνωση της Τεχεράνης περί επανάληψης των πυρηνικών ερευνών, έπειτα από διετή αναστολή. Ο γενικός διευθυντής της ΙΑΕΑ Μοχάμεντ ελ Μπαραντέι προειδοποίησε χθες ότι η διεθνής κοινότητα χάνει την υπομονή της, έκδηλη είναι η ανησυχία της Ε.Ε., ενώ η Ουάσιγκτον δείχνει το δρόμο προς το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Ο Μπαραντέι κάλεσε για πολλοστή φορά την ιρανική κυβέρνηση να επιδείξει περισσότερη διαφάνεια και συνεργασία, ενώ ο Αυστριακός καγκελάριος και προεδρεύων του συμβουλίου της Ε.Ε. Βόλφγκαγκ Σιούσελ σημείωσε πως η πιθανότητα επιβολής κυρώσεων εις βάρος του Ιράν θα συζητηθεί στην Ε.Ε., όμως προσέθεσε πως αυτή η στιγμή δεν έχει φθάσει ακόμη.

Στο μεταξύ, τραγικό θάνατο βρήκαν χθες ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν Αχμέντ Καζεμί και άλλοι δέκα υψηλόβαθμοι αξιωματικοί, όταν το στρατιωτικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη κοντά στην πόλη Ουρούμια, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Αρχίζει η δίκη ισλαμιστή

Αρχίζει σε δικαστήριο του Λονδίνου η δίκη του Αιγύπτιου ριζοσπάστη θρησκευτικού ηγέτη Αμπού Χάμζα αλ Μάσρι, ο οποίος καλείται να λογοδοτήσει για 16 κατηγορίες για αναμόχλευση φυλετικού μίσους και για προτροπή σε δολοφονίες αλλοθρήσκων.

Ο Χάμζα, ο οποίος καταζητείται επίσης από τις ΗΠΑ για 11 αδικήματα, αποτελεί τον πλέον υψηλόβαθμο θρησκευτικό ηγέτη, ο οποίος δικάζεται στη Βρετανία για παρόμοιες κατηγορίες από την εποχή των επιθέσεων της 11η Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ.