Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ

Επίθεση Αλβανών σε λεωφορείο

Επίθεση δέχτηκε χθες στην περιοχή της Μαλίσεβα ένα λεωφορείο που μετέφερε Σέρβους από το Οράχοβατς και τη Βέλικα Χότζα στην Κόσοφσκα Μιτρόβιτσα. Σύμφωνα με το ραδιοφωνικό σταθμό Β92 του Βελιγραδίου, ομάδα Αλβανών περικύκλωσε το όχημα και άρχισε να εκσφενδονίζει πέτρες και τούβλα κατά του λεωφορείου, που μετέφερε 55 άτομα, μεταξύ των οποίων και παιδιά, χωρίς να υπάρξουν τραυματίες. Η γραμμή λειτουργεί με ευθύνη της αποστολής του ΟΗΕ και το λεωφορείο συνοδευόταν από άνδρες της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου.

ΣΛΟΜΠΟΝΤΑΝ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ

Ευθύνες για Μλάντιτς-Κάρατζιτς

Αξιωματούχοι του καθεστώτος του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς ευθύνονται για την αδυναμία της σερβικής κυβέρνησης να συλλάβει τους καταζητούμενους από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία Ράντοβαν Κάρατζιτς και Ράτκο Μλάντιτς. Όπως υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας-Μαυροβουνίου Βουκ Ντράσκοβιτς, τα απαιτούμενα έγγραφα βρίσκονται στα χέρια του Μιλόσεβιτς, ο οποίος ήδη δικάζεται στο δικαστήριο. Αυτό σύμφωνα με το Σέρβο υπουργό αποδεικνύει ότι κάποιος τα κρύβει και αξιωματούχοι του προηγούμενου καθεστώτος βοηθούν τους Κάρατζιτς και Μλάντιτς. Στο μεταξύ σύμφωνα με το Σέρβο υπουργό Αμύνης Ζόραν Στάνκοβιτς, μόνο ο γιος του Μλάντιτς εισέπραττε τη σύνταξή του από το σερβικό στρατό μέχρι το Νοέμβριο. Πρόσφατα δημοσιεύτηκε η πληροφορία πως ο Μλάντιτς ελάμβανε τη σύνταξή του μέχρι το Νοέμβριο και τα χρήματα εισέπρατταν μέλη της οικογένειάς του και δύο αξιωματικοί του στρατού.

ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω πλημμυρών

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ την περιοχή του Σαν Φρανσίσκο, που επλήγη από ιδιαίτερα σφοδρές πλημμύρες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Οι αρχές προετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν και νέες καταιγίδες. Τρεις άνθρωποι στο Λος Άντζελες σκοτώθηκαν, όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε φουσκωμένο ποταμό στο Λονγκ Μπιτς, και άλλοι δύο έχασαν τη ζωή τους, όταν καταπλακώθηκαν από δέντρα.