Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Πωλήσεις ζώων μέσω Internet

Τις αγοραπωλησίες ζώων αναπαραγωγής καθαρής φυλής μέσω Internet, για να προστατευτεί το εγχώριο γενετικό υλικό, προωθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Όσοι κτηνοτρόφοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε αυτό το πρόγραμμα (Γενετικής Βελτίωσης Ζώων) πρέπει να γνωστοποιούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μέσω του αρμόδιου Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης Ζώων, τον αριθμό των προς πώληση ζώων που διαθέτουν, καθώς και ορισμένα χαρακτηριστικά τους (είδος, φυλή κ.ά.).

Το υπουργείο θα καταγράφει στην ιστοσελίδα του τα στοιχεία αυτά, στα οποία θα μπορούν να προστρέχουν οι αγοραστές (επενδυτές Γ' ΚΠΣ, αναπτυξιακού νόμου κ.ά.) για αναζήτηση ζώων, για τα οποία μπορούν να εκδοθούν γενεαλογικά πιστοποιητικά ή βεβαίωση ότι είναι εγγεγραμμένα σε βιβλία ισοδύναμα των γενεαλογικών (μητρώα).

Επίσης στην ιστοσελίδα του υπουργείου θα είναι καταγεγραμμένα τα στοιχεία (τηλέφωνα, fax κ.ά.) των πέντε Κέντρων Γενετικής Βελτίωσης της χώρας, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να απευθυνθούν στο αρμόδιο για την περιοχή.

Έτσι θα διευκολυνθεί η επαφή μεταξύ πωλητών και αγοραστών ζώων αναπαραγωγής καθαρής φυλής και θα δοθεί νέα ώθηση στα εφαρμοζόμενα προγράμματα Γενετικής Βελτίωσης Ζώων, τα οποία στοχεύουν μεταξύ των άλλων στη βελτίωση των αποδόσεων των φυλών που εκτρέφονται στη χώρα μας. Επίσης θα συνδράμουν στη διάδοση και τη διάσωση του γενετικού ζωικού υλικού της χώρας, το οποίο αποτελεί στοιχείο του εθνικού πλούτου και της πολιτιστικής κληρονομιάς μας.

ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Ανάκληση δικύκλων

Ανακαλούνται από την αγορά ορισμένα δίκυκλα μάρκας Suzuki και μοντέλου ΑΥ50Α Katana. Τη διαδικασία ανάκλησης έχει αναλάβει η εταιρεία Σφακιανάκης ΑΕΒΕ σε συνεργασία με τη διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου του υπουργείου Ανάπτυξης. Σε πενήντα μοτοσικλέτες του συγκεκριμένου μοντέλου, με αριθμό πλαισίου Vitaal 11100 από 100156 έως και 100227, παρατηρήθηκε λανθασμένη τοποθέτηση του σωλήνα υγρών του πίσω φρένου.