Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

ΗΠΑ

Στο νοσοκομείο ο Τσένι

Εξιτήριο πήρε από το νοσοκομείο της Ουάσιγκτον, όπου είχε εισαχθεί τέσσερις ώρες νωρίτερα με δύσπνοια, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Ντικ Τσένι. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ο Τσένι παρουσίασε συγκέντρωση υγρού στους πνεύμονες λόγω λήψης αντιφλεγμονώδους φαρμάκου. Ο αντιπρόεδρος μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο "Τζορτζ Ουάσιγκτον" τα ξημερώματα τοπική ώρα.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Διεθνής διάσκεψη για το φυσικό αέριο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Μπορίς Ταρασιούκ πρότεινε χθες τη διεξαγωγή "το συντομότερο δυνατόν" τριμερούς διεθνούς διάσκεψης με τη συμμετοχή των παραγωγών χωρών φυσικού αερίου, των χωρών διέλευσης και των καταναλωτριών. "Πρέπει να συμφωνήσουμε για τους κανόνες του παιγνιδιού", ανέφερε ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Le Figaro", και πρόσθεσε ότι "αυτή η κρίση του φυσικού αερίου εξελίχθηκε σε κρίση ανάμεσα στη Ρωσία και την Ευρωπαϊκή Ένωση". Την περασμένη εβδομάδα η Ρωσία και η Ουκρανία υπέγραψαν συμβόλαιο, το οποίο ορίζει στα 230 δολάρια ανά 1.000 κυβ. μέτρα την τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου, αλλά επιτρέπει στην Ουκρανία να το πληρώνει 95 δολάρια στην εταιρεία RosukrEnergo, η οποία θα το αναμειγνύει με φτηνό φυσικό αέριο από την Κεντρική Ασία. Όπως ανέφερε ο Ταρασιούκ, "όλες οι καταναλώτριες χώρες κατανόησαν ότι δεν διαθέτουν εγγυήσεις απέναντι σε μία υποτροπή της ρωσικής συμπεριφοράς, γεγονός που τις οδήγησε να λάβουν αποφάσεις με σοβαρές συνέπειες ως προς έναν πιθανό επαναπροσανατολισμό των προμηθειών τους και μια διαφοροποίηση των ενεργειακών τους πηγών".

ΗΠΑ

Τρομοψύχωση σε υπουργείο

Εκκενώθηκαν χθες για σύντομο χρονικό διάστημα γραφεία του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης στην Ουάσιγκτον, μετά το συναγερμό που προκάλεσε ένα ύποπτο πακέτο, το οποίο εντοπίστηκε μέσα σε ένα λεωφορείο κοντά στο κτίριο. Εκπρόσωπος των αρχών της Ουάσιγκτον δήλωσε ότι ένας άστεγος είχε αφήσει ένα παλτό στο λεωφορείο και ότι η αστυνομία διεξήγαγε έρευνα και βρήκε ότι δεν συνιστούσε απειλή. Νωρίτερα αστυνομική πηγή είχε επιβεβαιώσει την είδηση για την εκκένωση του κτιρίου, διευκρινίζοντας ότι η σχετική εντολή δόθηκε για λόγους ασφαλείας και επισήμανε ότι παρόμοιες εντολές είναι κάτι το συνηθισμένο.