Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Πολιτική :: Σύντομη είδηση

( αιχμές για το φυσικό αέριο ) 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΛΑΓΚΟΥΔΗΣ

Αιχμές για το φυσικό αέριο

Εννέα αμείλικτα ερωτήματα για τις αντιφατικές, ασύνδετες, σπασμωδικές και αντιφατικές αποφάσεις της κυβέρνησης στον ενεργειακό τομέα και ιδιαίτερα για το φυσικό αέριο, απευθύνει ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Σαλαγκούδης, στην υπουργό Ανάπτυξης, Β. Παπανδρέου.

-Πόσο ήταν το αρχικό κόστος της επένδυσης του φυσικού αερίου και πόσο έχει στοιχίσει μέχρι σήμερα, καθώς και σε ποιο ύψος πρόκειται να διαμορφωθεί το τελικό κόστος.

-Ποιες είναι οι καθυστερήσεις και ποια η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΠΑ.

-Έχουν υπολογιστεί οι δυσμενείς εξελίξεις, σε ό,τι αφορά την τιμολόγηση του φυσικού αερίου από την πτώση των διεθνών τιμών πετρελαίου.

-Μήπως το έργο έχει οδηγηθεί σε τραγικό αδιέξοδο μεταξύ της τιμολόγησής του και της εξεύρεσης ικανών καταναλωτών, που θα απορροφήσουν τις ποσότητες;

Την κυρία Παπανδρέου και τη ΔΕΗ, εξάλλου, έχουν ως στόχο τους οι ερωτήσεις του Δ. Πιπεργιά. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ θέτει το ερώτημα "σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί η ΔΕΗ, ώστε να αποφευχθεί ο ορατός κίνδυνος να υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της Αττικής το 2000, έτος Ολυμπιάδας.