Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Καιρός :: Σύντομη είδηση

( "ψήθηκε" η θεσσαλονίκη ) 

ΜΕΓΑΛΗ Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

"Ψήθηκε" η Θεσσαλονίκη

Στα ύψη ο υδράργυρος - Το Ε.Κ.Α.Β. αντιμετωπίζει χωρίς προβλήματα την κατάσταση - Πολλοί κατέφυγαν στα δημόσια κτίρια που έχει κλιματισμό

Χώρους δροσιάς αναζητούσαν χθες απεγνωσμένα οι Θεσσαλονικείς για να αντιμετωπίσουν τη ζέστη και τη δυσφορία.

Ο υδράργυρος άγγιξε τους 36 βαθμούς Κελσίου και σήμερα αναμένεται να ανέβει ακόμη περισσότερο. Η ζέστη ιδιαίτερα επικίνδυνη και οι πολίτες, που ήταν αναγκασμένοι να κινηθούν στο κέντρο της πόλης, ένιωσαν ανίσχυροι.

Παρ' όλα αυτά η δύναμη του Ε.Κ.Α.Β. δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα, αφού οι κλήσεις που δέχτηκε ήταν περίπου ίσες με αυτές, που δέχεται πάντα.

Οι Θεσσαλονικείς, σύμφωνα με το διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας της Θεσσαλονίκης, Δημήτριο Μπούτλη, αντιμετώπισαν την υψηλή θερμοκρασία ψύχραιμα και χωρίς πανικό. "Γι' αυτό και το τηλεφωνικό μας κέντρο δέχτηκε τόσες κλήσεις όσες δέχεται και κάθε άλλη ημέρα, δηλαδή περίπου 350-400 σε ολόκληρο το 24ωρο" είπε ο κ. Μπούτλης και συνέχισε "πιστεύω ότι αυτό που βοήθησε περισσότερο ήταν η έγκαιρη ενημέρωση για την αντιμετώπιση του καύσωνα. Πάντως εμείς από την πλευρά μας είμαστε διαρκώς σε ετοιμότητα".