Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Ρεπορτάζ :: Σύντομη είδηση

( λάθος του γιατρού στοίχισε τη ζωή ) 

Λάθος του γιατρού στοίχισε τη ζωή

Νεαρή μητέρα έχασε το νεογέννητο παιδί της από λάθος διάγνωση γιατρού.

Στο εδώλιο του τριμελούς πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης κάθισε χθες, ο γυναικολόγος Διαμαντής Κελλαρτζής, για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματική βλάβη από αμέλεια.

Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος είναι επίκουρος καθηγητής στην Α΄ Γυναικολογική-Μαιευτική Κλινική του "Ιπποκράτειου" νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, και οι λανθασμένες ιατρικές γνωματεύσεις του οδήγησαν το νεογνό στο θάνατο, ενώ σε κίνδυνο τέθηκε και η ζωή της άτυχης μητέρας.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, η Χάιδω Σιτζόγλου, 32 χρόνων, έμεινε έγκυος στο πρώτο της παιδί στις 11 Αυγούστου 1994. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μέχρι και τον ένατο μήνα, όπου η κατάσταση δεν παρουσίασε κανέναν πρόβλημα, παρακολουθούνταν από τον κατηγορούμενο. Η νεαρή κοπέλα αφού εισήχθη στο νοσοκομείο για να γεννήσει, υπέστη ρήξη των εμβρυακών υμένων του θυλακίου, δηλαδή "έσπασαν τα νερά της", γεγονός που δεν αντιλήφθηκε ο ίδιος ο γιατρός.

Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης ήταν να παραταθεί η διαδικασία του τοκετού, κατά τέσσερις ημέρες, και να επέλθει μόλυνση της νεαρής μητέρας, κοστίζοντας τη ζωή του παιδιού της.

Κατά την απολογία του, ο Καλλερτζής υποστήριξε ότι έκανε ότι ήταν δυνατόν για την πελάτισσά του. Χθες το δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε ποινή φυλάκισης 24 μηνών με τριετή αναστολή.