Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Με χρήματα της Εθνικής η αγορά των ΚΑΕ;

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναλάβει η Εθνική Τράπεζα τη χρηματοδότηση της ΣΑΡΕΣΚΟ για την αγορά των Καταστημάτων Αφορολόγητων Ειδών άφησε ο υφυπουργός Οικονομικών, Ν. Χριστοδουλάκης.

Απαντώντας χθες στη Βουλή σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Στρ. Κόρακα, ο κ. Χριστοδουλάκης είπε ότι "η Εθνική Τράπεζα δε δέχεται εντολές από την κυβέρνηση και δεν είναι κρατική τράπεζα", προσθέτοντας πως "η χρηματοδότηση της αγοράστριας εταιρίας δεν απασχολεί πρωτογενώς την κυβέρνηση".

Πρόσθεσε όμως ότι "μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία δέσμευση τράπεζας για χρηματοδότηση" και χαρακτήρισε "παράλογο τον αποκλεισμό τράπεζας, εάν εκδηλωθεί ενδιαφέρον από την αγοράστρια εταιρία".

Στις καταγγελίες του βουλευτή ότι η μετοχή των ΚΑΕ πωλήθηκε κάτω της χρηματιστηριακής της αξίας, ο υφυπουργός απάντησε ότι είναι απολύτως φυσιολογικό το φαινόμενο μια μετοχή να εμφανίζεται στο Χρηματιστήριο στις 4.000 δρχ. και όταν πωληθεί ένα πολύ μεγάλο πακέτο να δοθεί σε χαμηλότερη τιμή.

Ερωτηματικά για τις 3.000 άδειες των αλλοδαπών

Σε βιομηχανία χορήγησης αδειών σε αλλοδαπούς που εμπλέκονται σε κυκλώματα του υποκόσμου έχει μετατραπεί το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, με τις ευλογίες της πολιτικής ηγεσίας.

Την παραπάνω καταγγελία έκανε ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Σούρλας, αναπτύσσοντας χθες στη Βουλή ερώτησή του για τα φαινόμενα διαφθοράς στην ΕΛΑΣ και κάλεσε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης να καταθέσει στο κοινοβούλιο όλα τα στοιχεία για τις 3.000 άδειες παραμονής αλλοδαπών που φέρουν την υπογραφή του.

Απαντώντας ο κ. Ρωμαίος είπε ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για τις άδειες που ενέκρινε και θα τις καταθέσει στη Βουλή για "να διαπιστωθεί πόσες μητροπόλεις, πόσες οργανώσεις και πόσοι άλλοι έχουν ζητήσει τις άδειες αυτές".

"Δεν είναι προς τιμήν σας. κ. υπουργέ, να επικαλείσθε τις αποφάσεις των προκατόχων σας και την ικανοποίηση αιτημάτων βουλευτών ή μητροπολιτών", αντέτεινε ο βουλευτής της ΝΔ.

"Τα τμήματα Αλλοδαπών το 1997 έδωσαν 70.000 άδειες παραμονής και συζητάμε για τις 2.500 του υπουργού;", διερωτήθηκε ο κ. Ρωμαίος και χαρακτήρισε ως "πολιτική ευαισθησίας" την πολιτική του υπουργείου του.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη σύσταση υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων, που θα έχει ως στόχο την πάταξη της διαφθοράς.