Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Στιλίστας ο Ρομάριο

Συνεχίζει να εκπλήσσει με τις ενέργειές του, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, ο Ρομάριο. Ο 32χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός, ένας από τους πιο εκκεντρικούς ποδοσφαιριστές του πλανήτη, αποφάσισε με τι θα ασχοληθεί όταν εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο. Θα γίνει…στιλίστας και γι' αυτό το λόγο μάλιστα άρχισε να παρακολουθεί καθημερινά μαθήματα σε ιδιωτική σχολή. Η φοίτηση είναι διετούς διάρκειας κάτι που σημαίνει ότι το καλοκαίρι του 2000 ο αγαπημένος "Ρο" των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων, θα είναι ένας πτυχιούχος στιλίστας.

Σάο Πάολο "βλέπει" ο Αγιάλα

Ο διεθνής Παραγουανός μέσος της Μπέτις Σέλσο Αγιάλα φαίνεται πως "μετρά μέρες" στον ισπανικό σύλλογο. Ο 28χρονος ποδοσφαιριστής δεν μπόρεσε να καθιερωθεί στην Μπέτις, σημαντικό ρόλο σ' αυτό έπαιξε και ο άστατος χαρακτήρας του, και βλέπει θετικά την περίπτωση μεταγραφής του στη Σάο Πάολο. Ο βραζιλιάνικος σύλλογος ενδιαφέρεται για τον Αγιάλα, κατά δηλώσεις του ιδίου, και τις επόμενες μέρες αναμένεται να καταθέσει επίσημη πρόταση στην Μπέτις για την απόκτησή του. Από την πλευρά της η Μπέτις, αν ικανοποιηθεί οικονομικά, δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο στη μεταγραφή, καθώς ο παίκτης δε βρίσκεται στα αγωνιστικά σχέδια του προπονητή της Χαβιέ Κλεμέντε.

Ο Άλβες στη Φαρένσε

Ο Ζοάο Άλβες είναι ο νέος προπονητής της Φαρένσε. Ο Πορτογάλος τεχνικός αναλαμβάνει την τεχνική του συλλόγου μέχρι το τέλος της περιόδου, στη θέση του Ισπανού, Πάκο Φόρτες, ο οποίος απομακρύνθηκε από την πορτογαλική ομάδα λόγω των άσχημων αποτελεσμάτων της. Η Φαρένσε βρίσκεται στη 12η θέση της βαθμολογίας του πορτογαλικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος. Ο Φόρτες αποχωρεί από τη Φαρένσε μετά από 14 χρόνια παρουσίας σ' αυτήν (τα τέσσερα ως ποδοσφαιριστής και τα υπόλοιπα δέκα ως προπονητής).

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις

Νέο σημαντικό πλήγμα δέχθηκαν οι Ολυμπιακοί αγώνες του Σίδνεϊ και ενώ ακόμη δεν έχει κοπάσει ο σάλος από τις καταγγελίες περί προσφοράς…ειδικών κινήτρων σε αφρικανικές χώρες. Αυτή τη φορά στο "μάτι του κυκλώνα" βρίσκεται ο Φιλς Κολς, ένας από τους δύο Αυστραλούς που είναι μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Ο Κολς κατηγορείται ότι ο ίδιος και η οικογένειά του αποδέχθηκαν ακριβά ταξίδια, δώρα και δωρεάν ψυχαγωγία από την επιτροπή διεκδίκησης των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2002 στο Σολτ Λέικ Σίτι, προκειμένου να επιλέξει "αμερόληπτα" την καταλληλότερη πόλη για τη διοργάνωση των χειμερινών ολυμπιακών αγώνων του 2002.