Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( βροντερό παρών του κόσμου ) 

Μεγάλη απήχηση είχε η "Αλεξάνδρεια" ποδηλατοδρομία

ΣΤΗΝ "ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ" ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ

Βροντερό παρών του κόσμου

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων Θεσσαλονικέων ολοκληρώθηκαν οι τρεις αγώνες ποδηλασίας, που διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας-Θράκης, στα πλαίσια των "Αλεξανδρείων".

Η σειρά των αγώνων ξεκίνησε το Σάββατο με το διεθνή ποδηλατικό γύρο αντοχής εφήβων, στον οποίο έλαβαν μέρος 55 αθλητές από δώδεκα χώρες. Ανάμεσα τους και οι εθνικές Κύπρου, Ρουμανίας και Βουλγαρίας, που ολοκλήρωσαν την προετοιμασία του για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, που αρχίζει σήμερα στο Μάαστριχ της Ολλανδίας. Η Εθνική Ελλάδος δεν συμμετείχε, καθώς βρίσκεται στην Ιταλία για αγώνες προετοιμασίας, εν όψει παγκοσμίου. Νικητής αναδείχτηκε-στο φώτο φίνις- ο Αγριμάκης από την Κρήτη, αφού έκανε το ίδιο χρόνο με άλλους δύο συναθλητές του (3:15.59.29), τον Κύπριο Δημητρίου και τον Ψιμόπουλο από την Θεσσαλονίκη. Ο Κιουρκτσής, του ομίλου Βέλους, κέρδισε τα δύο ενδιάμεσα σπριντ (ανάβασης και ευθείας) με 10 βαθμούς.

Στο αγώνα σιρκουί (30 γύρων), που ολοκλήρωσε τον ποδηλατικό γύρο των εφήβων νικητής ήταν ο Δημητρίου από την Κύπρο με 19 βαθμούς. Την μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου έκλεισε η λαϊκή ποδηλατοδρομία. Η εκκίνηση δόθηκε στον Λευκό Πύργο και συμμετείχαν πάνω από 400 ποδηλάτες κάθε ηλικίας.

ΣΤΟ ΜΑΑΣΤΡΙΧ της Ολλανδίας βρίσκεται η ελληνική αποστολή όπου ανοίγει η αυλαία του παγκοσμίου πρωταθλήματος δρόμου. Σήμερα ρίχνονται στη μάχη Ελληνικάκη και Λέκκας στο πρώτο αγώνισμα της ημέρας, που είναι αυτό της ατομικής χρονομέτρησης νέων νεανίδων.