Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( μακεδονικος ομιλος φουσκωτων σκαφων ) 

Αξιοζήλευτη δραστηριότητα παρουσιάζει ο Μακεδονικός Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ

Aγάπη για τη θάλασσα

Η αιτία για τη δημιουργία του Μακεδονικού Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών ήταν η αγάπη που ένιωθε μία παρέα για τη θάλασσα. Τα ιδρυτικά μέλη του ομίλου είναι ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θρασύβουλος Λαζαρίδης, ο Θοδωρής Δεληπούλιος, ο Α. Χαλιάζης και ο Π. Μεσερτζόγλου. Η πρώτη συνεδρίαση του ομίλου έγινε το 1992 στο συνεδριακό κέντρο του δήμου Καλαμαριάς.

Αργότερα, παραχωρήθηκε στον όμιλο το σημερινό εντευκτήριό του, στην πλαζ της Αρετσούς. Οι δραστηριότητές του είναι οικολογικές, αφού είναι ενεργό μέλος της GREENPEACE και συμμετέχει παράλληλα σε καθαρισμούς ακτών και θαλασσών. Επίσης, είναι κοινωνικές, αφού πραγματοποιεί συχνά σεμινάρια ποικίλου ενδιαφέροντος, κάνει συχνές συνεστιάσεις και διοργανώνει εκδρομές. Επίσης, στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας '98, μέλη του ομίλου επισκέφθηκαν το ακριτικό Καστελόριζο. Επιπλέον, οι δραστηριότητές του είναι αθλητικές, αφού ο όμιλος πρωτοπορεί στη διοργάνωση αγώνων δεξιοτεχνίας φουσκωτών σκαφών. Για πρώτη φορά, μάλιστα, διοργάνωσε αγώνα ανοιχτής θαλάσσης 150 μιλίων με την επωνυμία "Μέγας Αλέξανδρος".

Κάθε άνοιξη, επίσης, διοργανώνει μπροστά στο Λευκό Πύργο δεξιοτεχνίες φουσκωτών σκαφών. Παράλληλα, συμμετέχει σε πολλούς αγώνες και παίρνει μέρος από φέτος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα FORMULA 1.