Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( παρέλαση "αστέρων" ) 

Στιγμιότυπο από τη χθεσινή συνέντευξη Tύπου για το ολυμπιακό μίτιγκ στίβου που θα γίνει στο Καυταντζόγλειο στις 27 Ιουλίου.

ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΙΤΙΓΚ ΣΤΙΒΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Παρέλαση "αστέρων"

Μετά από 14 χρόνια δίνεται η ευκαιρία στη Θεσσαλονίκη να πρωταγωνιστήσει ξανά στον κλασικό αθλητισμό, με τη διοργάνωση του διεθνούς ολυμπιακού μίτιγκ στίβου, που θα γίνει στο Καυταντζόγλειο στάδιο στις 27 Ιουλίου, στη μνήμη του βαλκανιονίκη μας Γρηγόρη Λαμπράκη.

"Μετά το μίτιγκ του κλειστού στίβου στην Αθήνα, ήρθε η ώρα της Θεσσαλονίκης για μία διοργάνωση υψηλών προδιαγραφών. "Πιστεύουμε ότι με την εμπειρία των στελεχών μας η οργάνωση θα πετύχει. Πρέπει και η Θεσσαλονίκη να αγκαλιάσει μια εκδήλωση που θέλουμε να γίνει θεσμός", δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Σεβαστής στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε ο ΣΕΓΑΣ στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace.

Στο μεταξύ, με τους Σοτομαγιόρ, Πεντρόζο, Τελέζ και Γκαρσία βρίσκεται σε επαφή ο Κώστας Γατζίας, ο υπεύθυνος του αγωνιστικού μέρους της διοργάνωσης. Ωστόσο, μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου αθλητισμού, όπως στα 800 μ. ο Έβερετ (1.43.20), ο Κενυάτης Ουιάνγκα (1.44.34), στα 400 μ. με εμπόδια ο Αμερικανός Γιανγκ (46.78), στα 5.000 μ. ο Τζελούλε (13.02.50), στο μήκος ο Μπέκφορντ (8.62 μ.), στα 3.000 μ. στιπλ ο Κίπκετερ (7.54.00) και άλλοι. Το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο της διοργάνωσης το παραδέχθηκαν και οι Έλληνες αθλητές -Πανάγου, Κεντέρης και Παπαδημητρίου, οι οποίοι βρέθηκαν στο πάνελ της συνέντευξης Τύπου.

Μόνη ανησυχία των διοργανωτών αποτελεί η προσέλευση του κόσμου στο στάδιο και γι' αυτό το λόγο μέσω της παλιάς πρωταθλήτριας Ευρώπης, Άννας Βερούλη, έχει μεθοδευτεί μία εκστρατεία από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τη Λάρισα, προκειμένου οι φίλοι του στίβου να έρθουν στους αγώνες. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις των κ.κ. Λυσσαρίδη και Αγγελούδη, οι οποίοι δεσμεύτηκαν ότι θα γίνουν και άλλες τέτοιες εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΑΣ - ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης είπε ότι τώρα πια η πόλη μας βγαίνει από την αθλητική απομόνωση και γι' αυτό η προσέλευση του κόσμου στους αγώνες κρίνεται απαραίτητη. Η γενική είσοδος θα είναι 1.000 δρχ., ενώ οι μαθητές θα κόβουν εισιτήριο της τάξης των 500 δρχ.

Στο τέλος της συνέντευξης Τύπου ο κ. Σεβαστής μας ξάφνιασε όλους, όταν ανακοίνωσε ότι η Θεσσαλονίκη διεκδικεί με αξιώσεις τόσο τους πανευρωπαϊκούς του 2000, όσο το παγκόσμιο κλειστού στίβου το 2003.