Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( οργανωτική αποτυχία των ιταλών :: 26/3/2006 23:35:55) 

Μόνο οι φίλαθλοι του Ηρακλή εξάντλησαν τα εισιτήρια που τους αναλογούσαν.

ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΣΙΝΟ ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ ΣΤΗΝ ΠΥΛΑΙΑ

Οργανωτική αποτυχία των Ιταλών

Η Θεσσαλονίκη με την περσινή άψογη διοργάνωση του φάιναλ φορ είχε ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη. Από τους Ιταλούς δεν είχαμε την απαίτηση να φτάσουν τα ελληνικά κατορθώματα, αλλά οι γείτονές μας δεν κατάφεραν ούτε καν να τα προσεγγίσουν. Η προετοιμασία τους αποδείχτηκε ελλιπής και τα προβλήματα δεν ήταν λίγα.

Το πρώτο και σημαντικότερο, είναι πως δεν γέμισε το γήπεδο. Οι άδειες καρέκλες ήταν πολλές και φαίνεται πως η διανομή των εισιτηρίων δεν έγινε σωστά. Περί σολντ άουτ, ούτε λόγος να γίνεται.

Όσο για τις εγκαταστάσεις, εργασίες γίνονταν μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής, αλλά οι ατέλειες στο "Παλαλοτομάτικα" δεν έλειψαν. Μάλιστα, ήταν πολλές, με αποκορύφωμα την απροθυμία των διοργανωτών να δώσουν έμφαση στον τομέα "καθαριότητα".

Στο κέντρο Τύπου δεν υπήρχε ούτε ένας τηλεοπτικός δέκτης, οι διοργανωτές είχαν εγκαταστήσει μόνο δύο κεντρικούς υπολογιστές με ίντερνετ και δεν φρόντισαν για τηλεφωνικές γραμμές, για να γίνεται πιο γρήγορα η δουλειά των δημοσιογράφων.

Έπειτα, οι Ιταλοί δεν μερίμνησαν ώστε να γίνει μία αξιοπρεπής τελετή έναρξης, ούτε για να υπάρχει μεταφραστής στην ελληνική γλώσσα στις συνεντεύξεις Τύπου, όπως προβλέπεται από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Ακόμη και στο ενημερωτικό φυλλάδιο της διοργάνωσης, όμως, υπήρχαν πολλά λάθη. Για παράδειγμα, ο Γκουστάβο της Σίσλεϊ Τρεβίζο αναφερόταν ως Ιταλός, ενώ είναι Βραζιλιάνος.

Τις καλές διοργανώσεις στην Ιταλία τις φροντίζει η εκεί λίγκα. Το φάιναλ φορ, όμως, το επιμελήθηκαν η ομοσπονδία της χώρας, σε συνεργασία με τη CEV. Και το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό.