Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( άμυνα από γρανίτη ο ηρακλής ) 

Από τους πιο σταθερούς παίκτες του Ηρακλή είναι ο Μπακ Τζόνσον, ο οποίος είναι και ο πρώτος ριμπάουντερ της ομάδας.

Άμυνα από γρανίτη ο Ηρακλής

Οι "κυανόλευκοι" δέχονται φέτος κατά μέσο όρο τους λιγότερους πόντους από το 1963

Εκεί που γεννήθηκε το μπάσκετ, στην Αμερική, υποστηρίζουν ότι η επίθεση είναι αυτή που κόβει τα εισιτήρια ενώ η άμυνα κερδίζει τους αγώνες. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αποτελούν οι Ντιτρόιτ Πίστονς στο ΝΒΑ και η Λιμόζ στην Ευρώπη. Δύο σύνολα παικτών που σίγουρα δεν ήταν και ότι καλύτερο, κέρδισαν τίτλους παίζοντας άμυνα που "τσάκιζε κόκαλα".

Από τις δύο παραπάνω "κυρίες", την Άμυνα και την Επίθεση, ο Ηρακλής, αποφάσισε να παντρευτεί φέτος με την πρώτη. Μπορεί η Επίθεση να είναι πιο όμορφη και πιο ελκυστική, ωστόσο όμως αυτή που μπορεί να νοικοκυρέψει ένα σπίτι (Ιβανώφειο) είναι η Άμυνα.

Αυτουργός αυτού του "γάμου" δεν είναι άλλος από τον προπονητή των "κυανόλευκων" τον Ντράγκαν Σάκοτα. Ο Σέρβος τεχνικός, όπως το 1993, όταν και είχε έρθει για πρώτη φορά στον Ηρακλή, έτσι και τώρα, έχει επικεντρώσει όλη την προσοχή του στα αμυντικά καθήκοντα της ομάδας.

Πέρσι ο Ηρακλής δεχόταν κατά μέσο όρο 73 πόντους σε κάθε αγώνα. Φέτος το παθητικό έπεσε κατά 8.3 πόντους, κάτι που ανέβασε και την ομάδα πέντε θέσεις στο βαθμολογικό πίνακα. Κάτι ανάλογο συνέβη και το 1993. Τότε η πτώση είχε φτάσει τους 13.9 πόντους (79.5 την περίοδο 1992-93 και 65.6 την επόμενη χρονιά) και ο Ηρακλής βρισκόταν και πάλι στην 6η θέση. Επίσης τότε οι "κυανόλευκοι" είχαν φτάσει μέχρι τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, κάτι που συμβαίνει και φέτος, όπου στις 30 και 31 Ιανουαρίου θα αγωνιστούν στην τελική φάση (φάιναλ φορ) του κυπέλλου. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση.