Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( με το βαθμο της ισοπαλιας επεστρεψε απο τη λαρισα ο ηρακλης :: 26/3/2006 17:26:03) 

ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΣ: Ο Ερέρα ίπταται στο αέρα καο αρχηγός της Λάρισας, Νταμπίζας τον παρακολουθεί.

ΜΕ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΤΗΣ ΙΣΟΠΑΛΙΑΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ

Έμεινε όρθιος στο Αλκαζάρ

Ένα ακόμη βήμα προς την έξοδο στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ πραγματοποίησε ο Ηρακλής, με τον πολύτιμο βαθμό που πήρε στο Αλκαζάρ (0-0). Οι κυανόλευκοι είχαν την ευκαιρία από το Σάββατο να σφραγίσουν το ευρωπαϊκό τους εισιτήριο, αλλά ας όψεται ο πρώτος βοηθός του Τσαχειλίδη, Κωστάκος, ο οποίος παρέσυρε τον (άψογο) Πειραιώτη διαιτητή, στο πιο εξόφθαλμο λάθος της χρονιάς.

ΓΗΠΕΔΟ ΑΛΚΑΖΑΡ

Του ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΗΤΡΟΥΣΙΑ

Το ρολόι σημάδευε το έκτο λεπτό. Ο Επαλέ επιχείρησε ένα μακρινό σουτ, η μπάλα χτύπησε στο στήθος του Πρίττα και κατέληξε στον Ερέρα, ο οποίος από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Αργεντινός ετοιμάστηκε να πανηγυρίσει, αλλά απορημένος κοίταξε τον Κωστάκο να παραμένει καρφωμένος στη θέση του με υψωμένη τη σημαία. Αυτό που φαινόταν διά γυμνού οφθαλμού επιβεβαιώθηκε και από την τηλεοπτική κάμερα. Τη στιγμή που η μπάλα προσέκρουσε στο στήθος του Πρίττα, ο Ερέρα ήταν δύο μέτρα(!) πίσω από τρεις αμυντικούς της Λάρισας.

ΤΟ… ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΚΟΥ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί η Λάρισα, η οποία έχασε την ευκαιρία του αγώνα στο 14', όταν ο Σέρμπαν απέφυγε από τα αριστερά τον Λαβάλ, την κατάλληλη στιγμή "έσπασε" τη μπάλα προς το σημείο του πέναλτι, αλλά το σουτ του επερχόμενου Αλωνεύτη προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Αμπάρη. Μετά το πρώτο τέταρτο, ο Ηρακλής ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και με τους Επαλέ-Πρίττα προσπάθησε να απειλήσει τον Κοτσόλη. Στο 16' ο τερματοφύλακας της Λάρισας μπλόκαρε εύκολα το σουτ του Καμερουνέζου, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Πρίττας μπήκε επικίνδυνα στη μεγάλη περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχο. Η αμυντική λειτουργία του Ηρακλή ήταν άριστη και ο Αμπάρης απειλούταν μόνο από ατομικές προσπάθειες των παικτών της Λάρισας. Στο 30' απέκρουσε εντυπωσιακά το μακρινό σουτ του Σέρμπαν, ενώ σωστή ήταν η αντίδρασή του στο ξαφνικό σουτ του Μπαχράμη, οκτώ λεπτά αργότερα.

Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΩΦΙΔΗ μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο ήταν φανερή η αδυναμία της στην τελική προσπάθεια. Ένα σουτ του Επαλέ και μία ενέργεια του Ερέρα, που προήλθε από κόντρες, ήταν ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει επιθετικά ο Ηρακλής. Ο βαθμός της ισοπαλίας δεν εξυπηρετούσε τον Δώνη, ο οποίος στο τελευταίο ημίωρο ρίσκαρε, παίζοντας ουσιαστικά με τρεις επιθετικούς (Γκούγκα, Καλατζής, Κυπαρίσσης) και τον Σέρμπαν να κινείται σε ελεύθερο ρόλο. Όμως, η τετράδα της κυανόλευκης άμυνας (Δρούγας, Σνάουτσνερ, Σεγκιρί και -κυρίως- Κατσαμπής), ήταν απροσπέλαστη, ο Αμπάρης ενέπνεε σταθερότητα και οι μέσοι πίεζαν αρκετά στο χώρο του κέντρου, με αποτέλεσμα η Λάρισα να έχει μία ανούσια υπεροχή και να προσπαθεί να απειλήσει μόνο από στημένες φάσεις. Κάτι που τελικά δεν κατάφερε και το (άδικο με βάση την εικόνα του παιχνιδιού) 0-0 παρέμεινε μέχρι τέλους. Οι δύο ομάδες άξιζαν από ένα βαθμό, ωστόσο η λευκή ισοπαλία αδικεί και τον Ηρακλή, αλλά και τη Λάρισα, που κατά διαστήματα έπαιξαν αρκετά καλό ποδόσφαιρο. Όπως συνέβη δηλαδή, στα περισσότερα από τα 25 παιχνίδια, που έχουν δώσει μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα.