Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( σούπερ παπαλουκάς :: 19/3/2006 22:18:48) 

ΠΡΩΤΗ Η ΤΣΣΚΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

Σούπερ Παπαλουκάς

Έχοντας στις τάξεις της έναν εντυπωσιακό Θοδωρή Παπαλουκά (15π., 2/2β.,5/6δπ., 1/2τρ., 6ρ.,2ασ.,3κλ., σε 23 λεπτά) η ΤΣΣΚΑ Μόσχας νίκησε εύκολα την Κίμκι με 98-79 εξασφαλίζοντας και μαθηματικά την πρώτη θέση, δυο αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του ρωσικού πρωταθλήματος. Πρώτοι σκόρερ της ομάδας του στρατού ήταν οι Χόλντεν και Λάνγκτον με 20 πόντους. Για την Κίμκι ο Ποτζέκο σημείωσε 15 πόντους.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Η Βαλένθια των Ντικούδη-Σκλάβου ηττήθηκε εκτός έδρας με 88-81 από την Γκραν Κανάρια, που έκανε σημαντικό βήμα για την κατάληψη μιας θέσης στην πρώτη τετράδα του ισπανικού πρωταθλήματος. Ο Δήμος Ντικούδης πέτυχε 11 πόντους και ο Βαγγέλης Σκλάβος είχε 8. Καλύτερος της Παμέσα ήταν ο Ανβντάλοβιτς με 19 πόντους. Ο Σαβανέ με 16 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών.

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται η Κάχα Σαν Φερνάντο καθώς μετά τη εντός έδρας ήττα από την Φουενλαμπράδα με 77-80 φλερτάρει ακόμη πιο έντονα με τη ζώνη του υποβιβασμού. Ο Γιάννης Γιαννούλης πέτυχε 11 πόντους σε 31 λεπτά συμμετοχής, ενώ ο Νέστορας Κόμματος είχε 3 πόντους σε 12 σχεδόν λεπτά και μάζεψε 4 ριμπάουντ.

ΤΟΥΡΚΙΑ: Η Εφές Πίλσεν απέκτησε τον Τσαρλς Σμιθ (30, 1.93) που επιστρέφει στην Ευρώπη μετά το αποτυχημένο πέρασμά του από το ΝΒΑ με τους Μπλέιζερς και τους Νάγκετς. Ο Αμερικανός πρώην παίκτης του Μακεδονικού δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρωλίγκα και δεν θα παίξει κόντρα στον Παναθηναϊκό καθώς εξέπνευσε η προθεσμία δήλωσης των παικτών. Έτσι, ο Σμιθ θα χρησιμοποιείται μόνο στο τουρκικό πρωτάθλημα εκτός κι αν η τουρκική ομάδα προκριθεί στους "8" της Ευρωλίγκα.