Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ανίκητη η ρενό :: 19/3/2006 18:54:37) 

Ο Τζιανκάρλο Φιζικέλα στο πόντιουμ του νικητή.

Ο Φλάβιο Μπριατόρε εκστασιασμένος από τη διπλή επικράτηση αγκαλιάζει τους δύο πιλότους της Ρενό.

ΣΑΡΩΣΕ ΣΤΟ ΓΚΡΑΝ ΠΡΙ ΤΗΣ ΜΑΛΑΙΣΙΑΣ ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΣ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ

Ανίκητη η Ρενό

Του ΗΛΙΑ ΤΑΤΑΛΑ

Σε θρίαμβο της Ρενό εξελίχθηκε το γκραν πρι της Μαλαισίας. Με τον Τζιανκάρλο Φιζικέλα να τερματίζει πρώτος και τον Φερνάντο Αλόνσο δεύτερο, οι Γάλλοι πανηγύρισαν μία νίκη που όμοιά της είχαν να κατακτήσουν από το 1982, με τους Άλεν Προστ και Ρενέ Αρνού.

Ο Φιζικέλα, που πανηγύρισε την τρίτη νίκη της καριέρας του, ξεκίνησε από την pole position μετά την εξαιρετική του εμφάνιση στα δοκιμαστικά και δεν έχασε την πρωτιά σε κανένα σημείο του αγώνα, ενώ ο Φερνάντο Αλόνσο, παρ' όλο που αγωνιζόταν με προβλήματα στην αντλία καυσίμου και ξεκίνησε από την έβδομη θέση στην εκκίνηση, κατάφερε με υπομονετική προσπάθεια να τερματίσει πίσω από τον Ιταλό. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Τζένσον Μπάτον της Χόντα, που έχασε τη δεύτερη θέση στον 38ο γύρο, αλλά έδειξε αποφασισμένος για μεγάλα πράγματα στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ της Μαλαισίας, πάντως, δεν έλειπαν τα απρόοπτα. Ο Κίμι Ραϊκόνεν της ΜακΛάρεν, που είχε τερματίσει τρίτος στο πρώτο γκραν πρι της σεζόν έμεινε από νωρίς εκτός αγώνα, μετά από επαφή του αυτοκινήτου του με εκείνο του Κρίστιαν Κλάιν (Ρεντ Μπουλ) πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Η Γουίλιαμς έκανε έναν καταστροφικό αγώνα, με τους Ουέμπερ και Ρόσμπεργκ να εγκαταλείπουν εξαιτίας προβλημάτων στους κινητήρες, πριν να συμπληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα.

Ο ΜΙΚΑΕΛ ΣΟΥΜΑΧΕΡ, που ήταν δεύτερος στο Μπαχρέιν, ξεκίνησε από την 14η θέση λόγω αλλαγής κινητήρα στα δοκιμαστικά και το μόνο που κατάφερε ήταν να τερματίσει στην 6η θέση, πίσω από τους Μοντόγια (ΜακΛάρεν) και Μάσα (Φεράρι). Ο Μοντόγια, έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε με δεδομένο ότι πριν από το πρώτο pit stop αντιμετώπισε πρόβλημα χαρακωμάτων στο ελαστικό.

ΚΑΤΑ Τ' ΑΛΛΑ ο Ραλφ Σουμάχερ κατάφερε να πάρει τον πρώτο φετινό βαθμό της Τογιότα, τη στιγμή που συνολικά οκτώ πιλότοι εγκατέλειψαν και πέντε αναγκάστηκαν να αλλάξουν κινητήρα στα δοκιμαστικά. Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στο Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης, στις 2 Απριλίου.