Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( κοσμοπλημμυρα στο κλειστο της πυλαιας για αγωνες κικ μποξινγκ :: 12/3/2006 23:25:09) 

Ο Τσέχος Μίκαελ Χάντσγκουτ δέχεται το… σφυροκόπημα του Μιχάλη Ζαμπίδη.

Ο "Iron Mike" εμφανίζεται στο ρινγκ και στο γήπεδο επικρατεί πανδαιμόνιο.

ΚΟΣΜΟΠΛΗΜΜΥΡΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΗΣ ΠΥΛΑΙΑΣ ΓΙΑ ΑΓΩΝΕΣ ΚΙΚ ΜΠΟΞΙΝΓΚ

Ζαμπίδης - mania

Του ΗΛΙΑ ΤΑΤΑΛΑ

Περισσότεροι από 6.000 θεατές κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν χθες στο κλειστό της Πυλαίας, για να παρακολουθήσουν… κικ μπόξινγκ. Για ένα Σαββατοκύριακο ο πρωταθλητής Μιχάλης Ζαμπίδης έγινε μόδα στην πόλη

Το θέαμα που υποσχέθηκε ο Ζαμπίδης ήταν κάτι καινούργιο για τους Θεσσαλονικείς και η διαφήμιση που έγινε κέντρισε το ενδιαφέρον μικρών, μεγάλων και κυρίως γυναικών, που θέλησαν να πάρουν μια γεύση από ρινγκ. Δύο ώρες πριν να ξεκινήσουν οι αγώνες, δεν υπήρχε θέση στον χώρο στάθμευσης έξω από το γήπεδο. Στα εκδοτήρια σημειώθηκε συνωστισμός με τα ακριβά εισιτήρια να κοστίζουν σαράντα ευρώ και τους αγοραστές τους να αναθεματίζουν, διότι και εισιτήριο των δέκα ευρώ να αγόραζαν, πάλι θα μπορούσαν να βρουν θέση στο κέντρο αν πήγαιναν νωρίς στο γήπεδο.

Η ΑΤΡΑΞΙΟΝ της βραδιάς ήταν φυσικά ο 25χρονος Ζαμπίδης που καλούταν να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Μέχρι να βγει, όμως, στο ρινγκ πέρασαν τρεις ώρες, που "γέμισαν" με ανούσιους αγώνες. Το κοινό, που στην μεγάλη του πλειοψηφία παρακολούθησε για πρώτη φορά αγώνες κικ μπόξινγκ σε κάποιο σημείο βαρέθηκε και επίμονα ζητούσε να εμφανιστεί ο παγκόσμιος πρωταθλητής. Ανάμεσα στους θεατές, ήταν και δύο Ολυμπιονίκες, που έκαναν απονομές στους αγώνες που προηγήθηκαν. Η Τασούλα Κελεσίδου επισήμανε στη "Θεσσαλονίκη" ότι για πρώτη φορά θα έβλεπε κικ μπόξινγκ και ήταν περίεργη για το θέαμα, ενώ ο Γιώργος Ποζίδης είναι από τους φανατικούς φίλους του σπορ και στο παρελθόν έχει βοηθήσει για να διεξαχθούν αγώνες. Μαζί με εκείνους που περίμεναν υπομονετικά να ξεκινήσει ο αγώνας του Ζαμπίδη ήταν ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος θα έκανε την απονομή, ενώ στις κερκίδες βρέθηκαν και οι παίκτες του ΠΑΟΚ, Χρήστος Μαλαδένης και Ντάνι Φερνάντεζ.

ΣΤΙΣ 21.15 ξεκίνησε η παρουσίαση των δύο αθλητών. Στην κόκκινη γωνία ο Τσέχος Μίκαελ Χάντσγκουτ, που "έβαλε" στο μάτι τον παγκόσμιο τίτλο του Ζαμπίδη στην κατηγορία των 70 κιλών. Ξαφνικά η ατμόσφαιρα έγινε φαντασμαγορική. Μέσα σε βεγγαλικά και υπό τους ήχους της "Carmina Burana" έκανε την εμφάνισή του ο σταρ της βραδιάς. Πέντε πανέμορφες κοπέλες τον συνόδευσαν κρατώντας τις ζώνες που έχει κατακτήσει στο παρελθόν. Το καμπανάκι χτύπησε και ο αγώνας ξεκίνησε.

ΤΟ ΚΟΙΝΟ αποθέωνε από την πρώτη στιγμή τον Ζαμπίδη φωνάζοντας ρυθμικά το όνομά του. Πρωτόγνωρες στιγμές για αγώνα κικ μπόξινγκ στη Θεσσαλονίκη. Ο Ζαμπίδης σφυροκοπούσε τον Τσέχο στον πρώτο γύρο και το κοινό παραληρούσε. Ο Χάντσγκουτ, όμως, αποδείχθηκε ανθεκτικός. Ο Έλληνας προσπαθούσε για το νοκ άουτ προκειμένου να ικανοποιήσει τους θεατές, όμως τελικά ο αγώνας διήρκεσε τρεις γύρους, μέχρι οι κριτές να αποφασίσουν ομόφωνα ότι νικητής είναι ο Ζαμπίδης στα σημεία.

"ΕΙΜΑΙ περήφανος που είμαι Έλληνας" δήλωσε μετά την απονομή της ζώνης το αστέρι της βραδιάς, οι θεατές του χάρισαν το τελευταίο χειροκρότημα και το σόου έλαβε τέλος…