Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ο σκοπιανός αποχώρησε από την χθεσινή προπόνηση του ηρακλή ) 

Ο τεχνικός του Ηρακλή θα περιμένει στη σημερινή προπόνηση να διαπιστώσει αν μπορεί να υπολογίζει τον Σάσα Καράτζοφ.

Αμφιβολίες για Καράτζοφ

Ο Σκοπιανός αποχώρησε από την χθεσινή προπόνηση του Ηρακλή

Ο αγώνας του Ηρακλή στην Κρήτη με τον ΟΦΗ πλησιάζει, αλλά τραυματισμοί εξακολουθούν να απασχολούν έντονα τον Ματς Γίνγκμπλαντ. Ο Σουηδός τεχνικός είδε τον Σάσα Καράτζοφ να αποχωρεί από την χθεσινή προπόνηση, καθώς ένιωσε ενοχλήσεις στο τραυματισμένο πόδι του. Η ατυχία χτύπησε τον μέσο του Ηρακλή, ο οποίος τον τελευταίο καιρό έχει κερδίσει την εκτίμηση του προπονητή του. Ο Σκοπιανός θα προσπαθήσει σήμερα το πρωί να τρέξει, αλλά η συμμετοχή του στον αυριανό αγώνα κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολη. Αντίθετα, ο Ματς Γίνγκμπλαντ μπορεί να υπολογίζει στο Γιώργο Ξενίδη και τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο πρώτος ξεπέρασε τον πρόσφατο τραυματισμό του, και μάλιστα στο φιλικό με το Πλαγιάρι πέτυχε και ένα γκολ, ενώ ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει στην ενδεκάδα. Χθες, εξάλλου, ο Σταύρος Τζιωρτζιόπουλος πήρε μέρος στη χθεσινή προπόνηση και γνώρισε τους νέους του συμπαίκτες και το τεχνικό τιμ της ομάδας. Μάλιστα, ο νεοαποκτηθείς παίκτης προέβη σε μία αποκάλυψη: "Το περασμένο καλοκαίρι αν δεν πήγαινα στον Ολυμπιακό θα έπαιρνα μεταγραφή στον Ηρακλή. Θέλω στον ημιτελικό του κυπέλλου να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό".

Ο ειδικός γραμματέας Αθλητισμού, Στέλιος Αγγελούδης με χθεσινές του δηλώσεις, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το γήπεδο του Ηρακλή: "Τον περασμένο Οκτώβριο είχαν γίνει κάποιες κινήσεις, με σημαιοφόρο τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Πέτρο Θεοδωρίδη. Μάλιστα, η θέση του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη κατά την επίσκεψη του στην Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης ήταν θετική. Αμέσως εγκρίθηκαν 200 εκατομμύρια, ως πρώτη δόση, για την αγορά από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας τεσσάρων στρεμμάτων προς την πλευρά της θάλασσας, που θα συμπληρώσουν το χώρο που υπολείπεται για την κατασκευή του γηπέδου. Πάντως, η Γ.Γ.Α συμπεριέλαβε και το γήπεδο του Ηρακλή στις προτάσεις της. Όμως, δεν πρέπει να περιοριστούμε στο ποσό των 300 εκατομμυρίων, αλλά να εξασφαλίσουμε και μία ασφαλή χρηματοδότηση για τα επόμενα τρία χρόνια από το πρόγραμμα επενδύσεων". Τέλος ο ειδικός γραμματέας αποκάλυψε ότι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται εξελίξεις στο θέμα του γηπέδου, στη συνάντηση που θα έχει ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών: "Το θέμα δεν είναι ποιος υφυπουργός χειρίζεται το θέμα, αλλά το έργο να τεθεί στο πρόγραμμα επενδύσεων. Πιστεύω ότι δεν υπάρχουν πολέμιοι, αλλά κακός χειρισμός στη διαδικασία και την προτεραιότητα του έργου. Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις από την συνάντηση των αρμοδίων υπουργών στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας".

Ο Ολυμπιακός απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης στον ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας έναντι της Ξάνθης.

Με τη βοήθεια του διαιτητή… Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Ξάνθης (3-1) για το κύπελλο

Δεν ξέρουμε αν οι φωνές των ανθρώπων της Ξάνθης για τη διαιτησία του Νίκου Αγγελάκη και των εποπτών του ακούστηκαν μέχρι…τη Θεσσαλονίκη, όπου και η έδρα του διαιτητή. Ξέρουμε όμως ότι ο Ολυμπιακός (που η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσε να βάλει…και αλλιώς τα γκολ, αφού είχε ευκαιρίες), σκόραρε δύο φορές με τρόπο που τουλάχιστον γεννά ερωτηματικά και τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 3-1 και ταυτόχρονα να έχει το πάνω χέρι (εν όψει της ρεβάνς την Πέμπτη) στην υπόθεση της πρόκρισης στα ημιτελικά του κυπέλλου.

Το 1-0 έγινε μόλις στο 50ο δευτερόλεπτο του παιχνιδιού με τον Βασίλη Καραπιάλη να φεύγει από ελεγχόμενη θέση οφ-σάιντ στην επίθεση, μετά από μπαλιά του Πουρσανίδη. Ο Μπούτσεκ βγήκε, αλλά δε γλίτωσε το γκολ. Ο Λαρισαίος χαφ αφού τον πέρασε άνοιξε το σκορ.

Η Ξάνθη κατάφερε να ισορροπήσει τον αγώνα αλλά…πάνω που ετοιμάστηκε να γίνει και απειλητική, έχασε με δεύτερη κίτρινη τον Μάγκαν με τη συμπλήρωση του ημίωρου. Ήδη, από την προθέρμανση ο Ματζουράκης είχε κρατήσει στον πάγκο τον Κυπαρίσση που τραυματίστηκε και…όλα του πήγαιναν στραβά.

Παρ' όλα αυτά οι Θρακιώτες δεν το έβαλαν κάτω. Και αφού στο πρώτο μέρος γλίτωσαν το δεύτερο γκολ στις ευκαιρίες των Αλεξανδρή (απέκρουσε ο Μπούτσεκ), Οφορίγκουε (σουτ-άουτ) και Αμανατίδη (κεφαλιά, η μπάλα στο…κεφάλι του Μπούτσεκ και στο οριζόντιο δοκάρι), κατάφεραν να ισοφαρίσουν νωρίς στην επανάληψη. Σκόρερ, μετά από φάουλ του Γελαδάρη, ο Μανσουριάν που έβαλε πολύ ωραία το σώμα του μπροστά στον Γεωργάτο και νίκησε τον Ελευθερόπουλο στο 51΄.

Περίπου δέκα λεπτά αργότερα ο Καραπάλης εκμεταλλεύτηκε αδράνεια του Μπούτσεκ σε φάση "βγαίνω - δε βγαίνω", τσίμπησε τη μπάλα με το κεφάλι και…έπεσε κάτω. Πέναλτι έδειξε ο κ. Αγγελάκης, παρασυρμένος από τον παίκτη του Ολυμπιακού (βέβαια η φάση ήταν γρήγορη) και ο Γεωργάτος έκανε το 2-1. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με διπλή προσπάθεια και εύστοχο σουτ του Αλεξανδρή μπροστά στον Πατσατζόγλου που απέκρουσε μια φορά εκτός της γραμμής, και αφού ο Καραπιάλης είχε περάσει και πάλι τον Μπούτσεκ.

Συμπερασματικά το 3-1 δεν είναι πλασματικό, αφού ο Ολυμπιακός είχε και την υπεροχή και…περισσότερους παίκτες. Απλά το σκορ θα ήταν δυνατό να είχε διαμορφωθεί χωρίς τη συμμετοχή του διαιτητή, από τον οποίο έχουν δικαιολογημένα παράπονα οι φιλοξενούμενοι. Όσο για τους επόπτες Κωστίδη και Μαυρόπουλο; Κακοί στο οφ-σάιντ και οι δύο.

Για τον Ολυμπιακό μπορεί να υποστηρίζει κανείς ότι…καλά που είχε τον Καραπιάλη και διέθετε ουσία στο παιχνίδι του, ενώ από την Ξάνθη ξεχώρισαν όλοι οι αμυντικοί.

Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Μπούτσεκ (στο πέναλτι), Παπαδημητρίου και Τζόρτζεβιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος, Αμπονσάι, Άντζας, Αμανατίδης, Μαυρογενίδης, Πουρσανίδης, Γεωργάτος, Λουτσιάνο, (65΄Τζόρτζεβιτς), Καραπιάλης, Οφορίγκουε (63΄Ιβιτς), Αλεξανδρής (80΄Γιαννακόπουλος).

ΞΑΝΘΗ: Μπούτσεκ, Παπαδημητρίου, Καραγεωργίου, Μπα, (87΄Δαμιανός), Σόου (80΄Νικολάου), Μανσουριάν (69΄Κυπάσης), Πατσατζόγλου, Αντωνίου, Μάγκαν, Χάβος, Γελαδάρης.

Ο Μίρκο Τάκολα θα απουσιάσει από το ντέρμπι του Χαριλάου.

"Νοκ-άουτ" τέθηκε ο Τάκολα

Πολύ δύσκολα να παίξει στο ντέρμπι με τον Άρη

Χωρίς τον Μίρκο Τάκολα θα παραταχθεί ο ΠΑΟΚ στο εκτός έδρας παιχνίδι της Δευτέρας, κόντρα στον Άρη. Ο Ιταλός αμυντικός υποβλήθηκε χθες το πρωί σε υπερηχογράφημα, το οποίο έδειξε ότι το πρόβλημα τραυματισμού του (θλάση στον τετρακέφαλο), δεν έχει υποχωρήσει, με αποτέλεσμα, να θεωρείται σχεδόν αδύνατη η συμμετοχή του στην αναμέτρηση του Χαριλάου.

Ο παίκτης θα συνεχίσει την εντατική του θεραπεία και ενδεχομένως να συμπεριληφθεί στην αποστολή για την αναμέτρηση με τους "κίτρινους".

Και ο Αντόλφο Βαλέντσια υποβλήθηκε χθες σε υπερηχογράφημα, προκειμένου να διαπιστωθεί η πορεία του τραυματισμού του. Η αποθεραπεία του Κολομβιανού επιθετικού συνεχίζεται ομαλά και ίσως να πραγματοποιήσει την παρθενική του εμφάνιση με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στο εντός έδρας παιχνίδι της μεθεπόμενης Κυριακής κόντρα στην Καβάλα.

Στο μεταξύ, μετά από νέα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΠΑΟΚ, του Άρη και της αστυνομικής διεύθυνσης Θεσσαλονίκης αποφασίστηκε να διατεθούν συνολικά 5.700 εισιτήρια στους φιλάθλους του Δικέφαλου, όλα στη θύρα 1 του Χαριλάου. Να σημειωθεί, ότι οι οπαδοί του "ασπρόμαυρου" συλλόγου θα συγκεντρωθούν στις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας στο γήπεδο της Τούμπας και στη συνέχεια, με πορεία, θα κατευθυνθούν στο γήπεδο Χαριλάου. Εύκολα γίνεται αντιληπτό, ότι ο συγκεκριμένος αριθμός εισιτηρίων δεν επαρκεί για τις ανάγκες των ΠΑΟΚτσήδων, ωστόσο, λόγοι ασφαλείας επέβαλαν την αμοιβαία μείωση των διατιθέμενων εισιτηρίων. Προτεραιότητα θα δοθεί στους συνδέσμους των οπαδών Μόνον εφόσον δεν εξαντληθούν τα εισιτήρια, θα διατεθούν στους υπόλοιπους φιλάθλους της ομάδας.

Χθες εξάλλου, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΠΑΕ Νίκος Βεζυρτζής, ανακοίνωσε στον Κώστα Λαγωνίδη την απόφαση της διοίκησης για λύση της μεταξύ τους συνεργασίας, κατόπιν σχετικής εισήγησης του Άρι Χάαν. Ο κ. Βεζυρτζής ζήτησε από τον 33χρονο παίκτη να μην συμμετέχει στο εξής στις προπονήσεις της ομάδας, αν και θα εξακολουθήσει να πληρώνεται, σύμφωνα με τους όρους του συμβολαίου που είχε υπογραφεί το περασμένο καλοκαίρι. Από την πλευρά του, ο Λαγωνίδης δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για την απόφαση της διοίκησης, καθώς υπολόγιζε να τερματίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ με τη λήξη της φετινής σεζόν.

Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία επιφέρει και τις ανάλογες τροποποιήσεις στο πρόγραμμα της ομάδας. Έτσι αποφασίστηκε η αποστολή να αποσύρεται σε ξενοδοχείο παραμονές του αγώνα, αρχής γενομένης από το ντέρμπι με τον Άρη.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Χαμηλώνει τους τόνους ο Παράσχος εν όψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ - "Νοκ - άουτ" τέθηκε ο Τάκολα από την αναμέτρηση της Δευτέρας - Αμφίβολος ο Καράτζοφ που τραυματίσθηκε στη χθεσινή προπόνηση του Ηρακλή - Πανσερραϊκός - Παναθηναϊκός 0-3 για το κύπελλο

ΜΠΑΣΚΕΤ: Το ΑΣΕΑΔ δεν έβγαλε απόφαση για τον Γουάιτ - Άκαρπες οι συζητήσεις στον Ηρακλή με τον Σάκοτα

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ: Αρχίζει σήμερα στη Σταυρούπολη το διεθνές τουρνουά "Τόφαλος-Κακούσης".

Τα αποτελέσματα και η νικήτρια στήλη του 12ου έκτακτου διαγωνισμού ΠΡΟΠΟ, είναι:

1.Αθηναϊκός-Καλαμάτα0-0Χ 2.Ολυμπιακός-Ξάνθη3-11 3.Πανσερραϊκός-Παναθηναϊκός0-32 4.Αιολικός-ΑγερσανίΚλήρωση1 5.Ατρόμητος-Λεβαδειακός1-1Χ 6.Ναυπακτιακός-Κερατσίνι2-01 7.Παναιγιάλειος-ΕΑΡ1-01 8.Αετός Σκύδρας-ΑΟ Καρδίτσας2-11 9.Απόλλων Κρύας Βρύσης-Κοζάνη1-22 10.Καστοριά-Δόξα Δράμας3-11 11.Νάουσα-Αμπελόκηποι2-11 12.Ολυμπιακός Βόλου-Πρέβεζα5-01 13.Ποσειδών Μηχαν. -Κιλκισιακός2-01 Σ13.Παναργειακός-Αιγάλεω0-22

Βρέθηκαν: ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΝΙΚΗΤΕΣΚΕΡΔΗ Σ13αρια159914.600 13αρια58895.535 12αρια63.731420 11αρια-ΤΖΑΚ ΠΟΤ