Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( προταση στη βραζιλια για φιλικο το νοεμβριο στο οακα :: 26/2/2006 18:46:07) 

Ζαγοράκης και Νικοπολίδης θα υποδεχθούν τους Ρονταλντίνιο, Αντριάνο και την παρέα τους στην Αθήνα, εφόσον οι Βραζιλιάνοι ανταποκριθούν στην πρόσκληση της ΕΠΟ.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΓΙΑ ΦΙΛΙΚΟ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

Ρεβάνς στην Αθήνα

Το καλοκαίρι του 2004 στην Πορτογαλία, το σύνθημα "φέρτε μας τη Βραζιλία" ήταν μονίμως στα χείλη των Ελλήνων φιλάθλων. Η επιθυμία έγινε πράξη ένα χρόνο μετά στη Λειψία. Συνάντηση οδυνηρή, με τους "σελεσάο" να επικρατούν άνετα 3-0 των πρωταθλητών Ευρώπης, αλλά και αξέχαστη στην ΕΠΟ που ζητάει τη ρεβάνς Οκτώ μήνες μετά το παιχνίδι του κυπέλλου Συνομοσπονδιών, η ΕΠΟ κάνει προσπάθειες επανάληψής του, αυτή τη φορά επί ελληνικού εδάφους. Η ελληνική ομοσπονδία βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την αντίστοιχη της Βραζιλίας προκειμένου να έρθει η "σελεσάο" στη χώρα μας στις 15 Νοεμβρίου και να αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ΟΑΚΑ. Για να δελεάσει μάλιστα του Βραζιλιάνους, η ΕΠΟ προσφέρει το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ ώστε η παρέα του Ροναλντίνιο να δεχθεί την πρόσκληση. Ποσό ιδιαίτερα υψηλό, το οποίο θα καλυφθεί από χορηγούς, αλλά και τα έσοδα από την πώληση 50.000 εισιτηρίων. Στην ΕΠΟ μάλιστα θεωρούν ότι ακόμη κι αν το ποσό δεν καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τους χορηγούς, θα υπάρχει δυνατότητα κάλυψης του από την ομοσπονδία, καθώς άπαντες στη Συγγρού ποντάρουν σε έσοδα 900.000 ευρώ από το φιλικό που θα δώσει η Εθνική το Μάιο στην Αυστραλία.

ΘΕΩΡΟΥΝ επίσης δεδομένο ότι το φιλικό με τους Βραζιλιάνους όχι μόνο θα αποσβέσει το κόστος κλεισίματος του, αλλά θα αποφέρει και κέρδος στην ομοσπονδία, καθώς είναι δεδομένο ότι θα προσελκύσει το ενδιαφέρον επιμέρους χορηγιών, αλλά και από τηλεοπτικής άποψης θα είναι παγκοσμίως ελκυστικό. Για να εξασφαλίσουν μάλιστα όλα αυτά, θέτουν κι έναν όρο απαράβατο στους Βραζιλιάνους για την επίτευξη της συμφωνίας. Αυτός αφορά την αποστολή των "σελεσάο" με την ΕΠΟ να αξιώνει την στελέχωσή της από όλα τα πρωτοκλασάτα αστέρια των Βραζιλιάνων. Όπως σημειώνουν σε διαφορετική περίπτωση η πρόταση θα αποσυρθεί και το φιλικό δεν πρόκειται να γίνει.