Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ουτε στο αλκαζαρ σταματησε η κατηφορα :: 19/2/2006 18:51:21) 

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ: Νέα ήττα και ψυχολογία στο ναδίρ. Η αντίδραση των Μαλαδένη και Σαλπιγγίδη ενδεικτική της κατάστασης στον ΠΑΟΚ.

ΦΡΟΥΔΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ: Με την παρέμβαση του Μίετσελ η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Κοτσόλη. Ως εκεί όμως…

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Η ΚΑΤΗΦΟΡΑ

Πνιγμός στον Πηνειό

Η αγωνιστική κατρακύλα του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και στο Αλκαζάρ. Επειδή ισχύει το "όπου φτωχός κι η μοίρα του" ο Δικέφαλος χωρίς να είναι χειρότερος, έχασε και από τη Λάρισα. Πλέον, το γεγονός ότι μπορεί να χάσει και το ΟΥΕΦΑ, δεν είναι το μεγαλύτερο κακό, που μπορεί να τον βρει…

ΛΑΡΙΣΑ ΣΤΑΔΙΟ ΑΛΚΑΖΑΡ

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΒΕΝΤΙΔΗ

Μπροστά σ΄ ένα φανατισμένο κοινό και σε μια ομάδα, που ήθελε τη νίκη για να "δέσει" την παραμονή της στην κατηγορία, ο νωθρός ΠΑΟΚ, με το ηθικό υπό το μηδέν, προκάλεσε την τύχη του και στο τέλος το πλήρωσε. Την ώρα, που έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι και να το φέρνει στα μέτρα του, πλήρωσε δύο τραγικά λάθη και βρέθηκε στο καναβάτσο.

Ο ΠΑΟΚ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ανώδυνα, το πρώτο πιεστικό δεκάλεπτο των γηπεδούχων, αφού τη γλίτωσε δύο φορές. Στο 7΄ ο Φερνάντεζ νίκησε σε ένας εναντίον ενός τον Καλαντζή και στο 8' είδε σουτ του Σέρμπαν να φεύγει ελάχιστα άουτ. Ο Δικέφαλος ισορρόπησε, άρχισε να μπαίνει στο παιχνίδι και να ψάχνει το γκολ, αλλά εκεί που δεν το περίμενε κανείς, στο 43', σ' ένα κρίσιμο σημείο του αγώνα, βρέθηκε πίσω στο σκορ, μ' ένα διπλό δώρο. Αφενός του ανεκδιήγητου Κουκλάκη, που δεν σφύριξε φάουλ, όταν ο Μπαχράμης πήρε μπροστά του τη μπάλα με το χέρι στην αρχή της φάσης (το είδαν κι οι τυφλοί…) κι αφετέρου του Κωνσταντινίδη, που στην εξέλιξη της φάσης πρόσφερε ασίστ στον Χλωρό. Έστω κι αν τα άκρα του δεν λειτουργούσαν όπως θα έπρεπε, με τον Φουτσίνι και Ουντέζε στα μπακ, έστω κι αν στη μεσαία γραμμή, ο Ηλιάδης δεν μπορούσε να τα βάλει μ' όλο τον κόσμο, ο ΠΑΟΚ έδειχνε να έχει το παιχνίδι στα μέτρα του.

ΣΤΟ Β' ΜΕΡΟΣ, ο Κωστίκος ανακάτεψε την τράπουλα και με τους Χριστοδουλόπουλο και Μίετσελ, ο ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο με σαφή την πρόθεση να πιέσει και να χτυπήσει από τα άκρα. Ένα αβίαστο λάθος του Ζαγοράκη, όμως, που έψαξε με… τακουνάκι τον Αραμπατζή και η χαλαρότητα της αμυντικής γραμμής έδωσε τη δυνατότητα στη Λάρισα να του δώσει καίριο χτύπημα στο 51΄ και να του κόψει τη φόρα. Στο υπόλοιπο διάστημα, ο ΠΑΟΚ τα έπαιξε όλα για όλα. Πίεσε τη Λάρισα και την περιόρισε στο μισό γήπεδο, έστω κι αν έτσι άφηνε εκτεθειμένα τα νώτα του (Μπαχράμης στο 65' και Κυπαρίσσης στο 80' έχασαν ευκαιρίες για το 3-0). Στο 63' ο Κοτσόλης νίκησε μόνος τον Σαλπιγγίδη, στο 75' ο Χριστοδουλόπουλος έκανε μία ωραία κούρσα, αλλά σούταρε στο δοκάρι και στο 84' ο ΠΑΟΚ μείωσε και ξαναμπήκε στο παιχνίδι. Τα τελευταία λεπτά ήταν αγχωτικά για τους γηπεδούχους, με τον ΠΑΟΚ να χάνει κλασική ευκαιρία στις καθυστερήσεις, όταν ο Μαλαδένης πάσαρε με το κεφάλι στον Μίετσελ κι αυτός βρήκε αέρα, προ του εξερχόμενου Κοτσόλη.