Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( ο αρης απλως επιβεβαιωσε την ανωτεροτητα του επι του πανηλειακου (2-0) και πλησιασε την κορυφη :: 12/2/2006 21:19:52) 

1-0

2-0

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος (αριστερά) και ο Γιώργος Γκουγκουλιάς διαμόρφωσαν την νίκη του Αρη επί του Πανηλειακού.

Ο ΑΡΗΣ ΑΠΛΩΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΥ (2-0) ΚΑΙ ΠΛΗΣΙΑΣΕ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Με σβηστές μηχανές

Του ΑΛΕΞΗ ΤΣΑΡΟΥΧΑ

Ο κόσμος ήταν εξαιρετικός. Ο Άρης, με εξαίρεση τρεις παίκτες του, μέτριος. Ο Πανηλειακός κακός και ο Σερραίος διαιτητής Τσακιρίδης… εκνευριστικός. Αυτά ήταν τα συστατικά του αγώνα στο 2-0 του Χαριλάου.

Σημείο αναφοράς είναι προφανώς η επιστροφή του κόσμου στο γήπεδο. Δώδεκα χιλιάδες φίλοι του Άρη δημιούργησαν σπουδαίες συνθήκες για αγώνα, ωστόσο, με εξαίρεση τρεις μονάδες των "κίτρινων" τα υπόλοιπα στοιχεία δεν ακολούθησαν…

Ο Άρης κέρδισε γιατί και στην μέτρια μέρα του ήταν εμφανώς καλύτερος από τον Πανηλειακό. Είχε σε εξαιρετική μέρα τον Πάουλο Κόστα, που και χθες έδειξε ότι είναι παίκτης που μπορεί να δημιουργήσει με κάθε τρόπο καταστάσεις στην αντίπαλη εστία και σε πολύ καλό απόγευμα τον Αβραάμ Παπαδόπουλο και τον Αγαπητό Αμπελά.

ΟΙ "ΚΙΤΡΙΝΟΙ" με 4-4-2 για πρώτη φορά φέτος, ξεκλείδωσαν την εστία των φιλοξενούμενων στο 39' με γκολ που πιστοποιεί την αγωνιστική πληρότητα του σκόρερ. Ο Παπαδόπουλος έκλεψε τη μπάλα πλάγια και δεξιά εκτός περιοχής Πανηλειακού, προσποιήθηκε ότι θα σεντράρει και με δεξί σουτ με "έξω φάλτσα" έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο ίδιος σκόραρε και στο 29' αλλά το γκολ δεν μέτρησε ως οφσάιντ.

ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ, ο Αναστόπουλος ήθελε το δεύτερο γκολ που θα τέλειωνε το ματς. Με τις τρεις αλλαγές, (αρχικά με τον Φιλιππάκο σαν δεξί χαφ, κατόπιν ο Γκουγκουλιάς δίπλα στον Σκαρμούτσο και τέλος τον Βαγκέλι σαν αμυντικό χαφ) σταδιακά αύξησε περισσότερο την επιθετικότητα των "κίτρινων". Ο Κόστα είχε εμπνεύσεις και καλές επιλογές στην πάσα και το γκολ ήρθε στο 72'. Ο Πορτογάλος βρήκε τον Σκαρμούτσο, μετά από κόντρα η μπάλα πήρε ύψος στην περιοχή και ο Γκουγκουλιάς από κοντά έκανε το 2-0.

Ο ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ έδειξε λίγα πράγματα, μόνον ο Καράμπελας ξεχώρισε. Ο Σερραίος Τσακιρίδης, θυμήθηκε ότι είχε κάρτες στην τσέπη του στο 80' (κίτρινη στον Μαρκόπουλο) και η ανοχή του στο σκληρό παιχνίδι ήταν αυτή που έφερε τον σοβαρό τραυματισμό του Σανχούρχο, που άφησε τον Άρη με δέκα παίκτες.

ΑΡΗΣ: Μπούτσεκ, Κολτσίδας, Παπαδόπουλος, Ντεκάμπ (46' Φιλιππάκος), Αμπελάς, Μωυσιάδης (78' Βαγκέλι), Ντομορό, Πάουλο Κόστα, Σανχούρχο, Σκαρμούτσος, Μπενίσκος (46' Φιλιππάκος). ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Καρακούτσης, Κολόκας, Πελέκης, Κολοτούρος, Δημητρακόπουλος, Γέλοβατς, Μπρης, Μιτρόφ (64' Γουβαλάρης), Κακαζούκης, Καράμπελας (81' Μαρκόπουλος), Λιοσάτος (66' Ροντρίγκο).