Εφημερίδα "Μακεδονία"

Αναζήτηση

Βρες
Εμφάνιση

Αθλητικά :: Αθλητική είδηση

( πολυτιμο βαθμο πηρε ο απολλων στο περιστερι :: 12/2/2006 21:17:28) 

Η ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ: Ο Μουζαουί με σουτ ισοφαρίζει 1-1 για τον Απόλλωνα μετά την πάσα του Παπά.

ΓΚΟΛ: Με πλασέ ο Τζιμπούρ ανοίγει το σκορ για τον Ατρόμητο.

ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΒΑΘΜΟ ΠΗΡΕ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Φτερούγισμα σωτηρίας

Μια ενέργεια του Χάρη Παπά, που έδωσε έτοιμο γκολ στον Καρίμ Μουζαουί ήταν αρκετή στον Απόλλωνα Καλαμαριάς για να… δραπετεύσει από το Περιστέρι με το βαθμό της ισοπαλίας.

ΑΘΗΝΑ ΓΗΠΕΔΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΥΧΑΛΑ

Το τελικό 1-1 μπορεί και να αδικεί τους γηπεδούχους (βάσει ευκαιριών) όμως για τον Απόλλωνα μετρά η ουσία, αφού έχει ήδη ξεφύγει αρκετά από την επικίνδυνη ζώνη. Η επιλογή του Μάκη Κατσαβάκη να ξεκινήσει τους Παπαδόπουλο, Παρμαξίδη ως αμυντικά χαφ, συν τον πολύ δυνατό αέρα που στο πρώτο ημίχρονο ευνοούσε τους γηπεδούχους, έφερε ένα μονότονο σκηνικό με τον Ατρόμητο να είναι εγκατεστημένος έξω από την περιοχή της Καλαμαριάς.

Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα, Παπάς, Καραλιόπουλος και Ορφανός ήταν εντελώς αποκομμένοι, κι αφού στο 14' ο Τζιμπούρ… προειδοποίησε (εξαιρετική κίνηση και γυριστό σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα άουτ) στο 21' άνοιξε το σκορ. Μάλιστα, στην αρχή της φάσης υπάρχει υποψία πέναλτι, αλλά στην εξέλιξή της ο Γαλλοαλγερινός με εύκολο πλασέ άνοιξε το σκορ.

Παρά το ότι ο Απόλλων βρέθηκε πίσω στο σκορ η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, οι γηπεδούχοι εξακολουθούσαν να έχουν τον πρώτο λόγο, χωρίς όμως να δημιουργούν μεγάλες φάσεις στην εστία του Κόβατς.

ΟΙ ΟΥΚ ΟΛΙΓΕΣ σέντρες του Πετκόφ με στόχο τους Ζαχαρόπουλο και Τζιμπούρ δημιουργούσαν μια σχετική αναστάτωση (και λόγω του αέρα), αλλά από εκεί και πέρα τίποτα το ιδιαίτερο.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Κατσαβάκης έριξε στη μάχη τον Μουζαουί που πέρασε στην κορυφή της επίθεσης, ο Ορφανός οπισθοχώρησε ως αμυντικό χαφ και ο Παπαδόπουλος γύρισε στο κέντρο της άμυνας. Αρχικά ούτε μ' αυτό το σχήμα ο Απόλλων βελτιώθηκε όμως όταν ο Παπάς πήρε εμπρός, το γκολ δεν άργησε να έρθει. Στο 55' "χόρεψε" την αντίπαλη άμυνα, όμως η σέντρα του ήταν εντελώς άστοχη, ενώ στο 60' με μαγική ενέργεια σέρβιρε το γκολ στον Μουζαουί που έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Δυο λεπτά αργότερα παραλίγο να έχουμε την ολική ανατροπή με τον Μιχαηλίδη να προλαβαίνει την τελευταία στιγμή τον Καραλιόπουλο, αλλά εκεί κάπου τελείωσαν και οι όποιες επιθετικές βλέψεις του Απόλλωνα.

Ο ΚΑΤΣΑΒΑΚΗΣ έριξε στη μάχη τον Ιωάννου περιμένοντας την πίεση του Ατρόμητου, που είχε τις ευκαιρίες να καθαρίσει το ματς. Κορυφαία αυτή του 65ου λεπτού όταν από την κακή έξοδο του Κόβατς ο Κορακάκης έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα άουτ, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Μερίνο (έδωσε πνοή στους γηπεδούχους) απέφυγε τον Κόβατς από πλάγια θέση γύρισε στον Καραδήμο, όμως, ο Πετκάκης έδιωξε πριν η μπάλα περάσει την τελική γραμμή. Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη φάση του αγώνα, αφού στα υπόλοιπα λεπτά οι συνεχόμενες σέντρες των γηπεδούχων ήταν εύκολη υπόθεση.